ο ΕΟΤ συνεχίζει δυναμικά τον Οκτώβριο τα ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων και bloggers ξένων μέσων ενημέρωσης και τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
 
Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε) μετά από επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων από 40 Οργανισμούς Λιμένων, Λιμενικά Ταμεία και Λιμεναρχεία της χώρας μας, ανακοίνωσε τα στοιχεία Κρουαζιέρας για το 2012 για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Με βάση τα στοιχεία αυτά ο συνολικός αριθμός των κρουαζιερόπλοιων, που προσέγγισαν ελληνικά λιμάνια, παρουσίασε ικανοποιητική εξέλιξη και ανέρχεται σε 4.824, ενώ  ο συνολικός αριθμός αφίξεων επιβατών σε 5.475.816 (χωρίς αναχωρήσεις).
Όπως είναι γνωστό, η ΕΛΙΜΕ είναι το ανώτατο επαγγελματικό όργανο της ελληνικής λιμενικής βιομηχανίας, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων («ESPO»), στον ΣΕΤΕ και την «MedCruise», ενώ εκπροσωπεί τα ελληνικά λιμάνια σε όλους τους διεθνείς Οργανισμούς  της λιμενικής βιομηχανίας. Τα στοιχεία του 2012 για 40 λιμάνια, με πλήρη τεκμηρίωση, θα αποτελέσουν τη βάση αναφοράς της Τεχνικής Επιτροπής Κρουαζιέρας της ΕΛΙΜΕ για όλα τα επόμενα χρόνια. Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ κ. Γεώργιος Ανωμερίτης δήλωσε, ότι «η κρουαζιέρα το 2013 θα κινηθεί αυξητικά. Το κύριο θέμα της κρουαζιέρας στην χώρα μας είναι οι ειδικές λιμενικές υποδομές και η υποστήριξη νέων προορισμών. Η συνένωση μικρών λιμανιών, που έχουν τη μορφή ΝΠΔΔ σε Ανώνυμες Εταιρίες και η συγκέντρωση των μετοχών τους σε 4 holdings εταιρείες στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του λιμενικού συστήματος, που προωθεί το ΥNA και η ΕΛΙΜΕ, θα δώσει μεγάλες δυνατότητες στην ενίσχυση των υποδομών. Αυτό ισχύει υπό τον βασικό πάντοτε όρο, ότι κύριοι των μετοχών θα είναι το Δημόσιο, η Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια και οι χρήστες ιδιώτες της ναυτιλιακής και τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, ενώ έργα και υπηρεσίες να μπορούν να γίνουν και με παραχωρήσεις, ιδιαίτερα μάλιστα σε νέες υποδομές. Ο Πειραιάς σε επιβάτες transit παραμένει μαζί με Civitavecchia (Ρώμη) και Βαρκελώνη στην πρώτη τριάδα μεταξύ των λιμένων της Μεσογείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ