Ο διαγωνισμός «Das Lied – International Song Competition» είναι ένας διαγωνισμός με πλούσια έπαθλα αποκλειστικά αφιερωμένος στο λυρικό τραγούδι. Διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στο Βερολίνο, προσφέροντας σε νέους λυρικούς τραγουδιστές και ντουέτα από όλο τον κόσμο προβολή, αναγνώριση και επιβράβευση. Από όλες τις έγκυρες και εγκαίρως υποβληθείσες υποψηφιότητες επιλέγονται κατ’ ανώτατο όριο 40 τραγουδιστές ή ντουέτα. Δηλώσεις συμμετοχής: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2012. Πιο αναλυτικά όπως αναφέρεται από τη γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα,  ο επόμενος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Βερολίνο από 20 έως 24 Φεβρουαρίου 2013.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν λυρικοί τραγουδιστές, τραγουδίστριες ή και ντουέτα από όλο τον κόσμο εφόσον είναι γεννημένοι από το 1981 και μετά.

Στον πρώτο διαγωνισμό που έγινε το 2009 τα «Lieder» που έπρεπε να ερμηνεύσουν οι διαγωνιζόμενοι ήταν του Franz Schubert και του Robert Schumann, στον δεύτερο διαγωνισμό το 2011 των Johannes Brahms και Hugo Wolf ενώ το 2013 οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να προετοιμάσουν έργα των Claude Debussy, Gustav Mahler, Maurice Ravel και Richard Strauss.

Από τους τέσσερις αυτούς συνθέτες θα πρέπει να υποβληθούν συνολικά 30 Lieder ως διαγωνιστικό ρεπερτόριο.Τουλάχιστον τρία από κάθε έναν από τους προαναφερθέντες συνθέτες. Η επιλογή και η βαρύτητα των έργων εναπόκειται στην καλλιτεχνική ευχέρεια των διαγωνιζόμενων.

Ο διαγωνισμός «Das Lied – International Song Competition» είναι ένας διαγωνισμός με πλούσια έπαθλα αποκλειστικά αφιερωμένος στο λυρικό τραγούδι. Διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στο Βερολίνο, προσφέροντας σε νέους λυρικούς τραγουδιστές και ντουέτα από όλο τον κόσμο προβολή, αναγνώριση και επιβράβευση.

Ο διαγωνισμός «Das Lied – International Song Competition» υλοποίειται χάρη στην αποκλειστική υποστήριξη των Arend και Brigitte Oetker και Johanna Quandt.

Δηλώσεις συμμετοχής: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2012.

Τα ονόματα των εγκεκριμένων υποψηφίων για το διαγωνισμό θα ανακοινωθούν την 1η Δεκεμβρίου 2012.

Από όλες τις έγκυρες και εγκαίρως υποβληθείσες υποψηφιότητες επιλέγονται κατ’ ανώτατο όριο 40 τραγουδιστές ή ντουέτα για το διαγωνισμό στο Βερολίνο.

www.das-lied.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ