Κινητοποίηση διοργάνωσε έξω από τη συνάντηση του SPD ομάδα γονέων ενάντια στο κλείσιμο του ελληνο-γερμανικού τμήματος του ευρωπαϊκού δημοτικού σχολείου “Όμηρος” στο Prenzluer Berg του Βερολίνου. Η κινητοποίηση έγινε υπό ένα …δροσερό αεράκι …-12 βαθμών κελσίου και συμμετείχαν οι … λιλιπούτιοι μαθητές του “Όμηρος”, οι γονείς τους, και …ολιγομελής αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινοτητας, του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου-Βραδεμβούργου και φυσικά, της Λαϊκής Επιτροπής!

Το σχολείο αυτό είναι μόλις το ένα από τα δύο δημοτικά σχολεία στο Βερολίνο όπου υπάρχει και ελληνόγλωσσο τμήμα (το άλλο είναι το “Αθηνά” στο Lichterfelde-West). Ήδη αυτά τα δύο σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν από το νέο κύμα Ελλήνων μεταναστών, με αποτέλεσμα, συνήθως, τα παιδιά να χάνουν μια σχολική χρονιά προκειμένου να ενταχθούν υπό πολύ δυσμενείς όρους στο γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Άρα, το σχολικό είναι ένα ζήτημα που αφορά γενικά τους Έλληνες μετανάστες κι όχι μόνο τους σημερινούς μαθητές και γονείς του “Όμηρος”. Για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες τόσο για να μην κλείσει το σχολείο αυτό, αλλά και για το γενικότερο πρόβλημα, είναι απαραίτητη η πιο πλατιά συσπείρωση της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου και της Γερμανίας συνολικότερα, λίγο-πολύ  στη γραμμή του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου.

http://laiki-epitropi-berlin.blogspot.de/2014/01/blog-post_26.html#more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ