Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε 602 ανέρχονται οι βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης, που «κατέβασαν ρολά» στο πρώτο τρίμηνο του 2013, όταν την ίδια στιγμή έναρξη της δραστηριότητάς τους έκαναν 210, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).
Πάντως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΒΕΘ, κάνοντας μία αναδρομή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα (Ιανουάριος – Μάρτιος του 2012), η εικόνα μοιάζει οριακά πιο ελπιδοφόρα, καθώς οι επιχειρήσεις, που ανέστειλαν την λειτουργία τους πέρυσι, έφθασαν τις 620, ενώ εκείνες που ξεκίνησαν τηn δραστηριότητα τους ανήλθαν σε 200.
Στο πλαίσιο αυτό, οι διαγραφές το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2013 είναι μειωμένες έναντι του περσινού πρώτου τριμήνου κατά 2,9%, ενώ οι εγγραφές καταγράφηκαν αυξημένες κατά 5%. Ωστόσο το χάσμα μεταξύ εγγραφών – διαγραφών, εξακολουθεί να παραμένει μεγάλο, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του 2013 ο αριθμός των διαγραφών ήταν σχεδόν τριπλάσιος από ότι αυτός των εγγραφών.
Σημειώνεται, ότι «τα σκήπτρα» στις διαγραφές «κρατούν» οι ατομικές επιχειρήσεις (471), όταν έναν χρόνο νωρίτερα το αντίστοιχο διάστημα οι ατομικές επιχειρήσεις, που «αποχαιρέτισαν» την ενεργό δράση ανέρχονταν σε 491. Αναφορικά με τις εγγραφές, την μερίδα του λέοντος κατέχουν οι ατομικές επιχειρήσεις, καθώς έναρξη έκαναν 146, έναντι 134 πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το σύνολο των 210 επιχειρήσεων, που ξεκίνησαν την λειτουργία τους στο πρώτο τρίμηνο του 2013, οι 173 επιχειρήσεις ήταν νέες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ