Φέτος ο δεκαπενταύγουστος ανήκει στη Βουδαπέστη!

Κάποια από τα ανακοινωμένα ονόματα για το Sziget 2014

Queens of the Stone Age, Blink-182, Outkast, Manic Street Preachers, The 1975, opening show από τον Deadmau5, end show από τον Calvin Harris, the Prodigy, Macklemore & Ryan Lewis, Placebo, Skrillex, Lily Allen, Bastille, Imagine Dragons, Cee Lo Green, Axwell, the Kooks, Jake Bugg, Stromae, London Grammar, La Roux, Ska P, Bombay Bicycle Club, Miles Kane, Tom Odell, Crystal Fighters, Michael Kiwanuka, Laidback Luke, Borgore, Darkside, Bonobo, Palma Violets, Fink, Wild Beasts, The Big Pink, Kavinsky, Jagwar Ma, Brody Dale, Girls in Hawaii, Starlight Girls και πολλοί πολλοί ακόμη…

To Sziget Festival είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολυπολιτισμικά events της Ευρώπης. Ξεκίνησε το 1993 και ήδη γιορτάζει τα 22α γενέθλιά του. Το φεστιβάλ φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου 400.000 επισκέπτες από 70+ χώρες του κόσμου σε ένα πανέμορφο νησί στην καρδιά της Βουδαπέστης, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο μία ολοκληρωμένη φεστιβαλική εμπειρία διακοπών με ασταμάτητα parties, σπουδαίες live εμφανίσεις, μία ευρέως διεθνή κοινότητα και όλα τα αξιοθέατα και δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει η πόλη της Βουδαπέστης, γνωστή και ως το ‘Διαμάντι του Δούναβη’.

Το Sziget (νησί στα ούγγρικα) είναι το ‘Νησί της Ελευθερίας’. Είναι πολλά φεστιβάλ συγκεντρωμένα σε ένα μέρος, μία εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις με περισσότερα από 50 venues και περίπου 200 παραστάσεις ανά ημέρα. Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει κάθε χρόνο από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς pop/rock και ηλεκτρονικής σκηνής, αλλά και ήχους metal, folk, jazz, blues, alternative ακόμη και κλασσικής μουσικής. Η φετινή διοργάνωσησου δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνεις τις φεστιβαλικές σου διακοπές με το official afterparty του Sziget, το φεστιβάλ B.My.Lake!

Καθώς περιφέρεσαι στους χώρους του φεστιβάλ, βρίσκεις μουσική, θέατρο, περιφερόμενους καλλιτέχνες, συναρπαστικές φεστιβαλικές δραστηριότητες (ρόδα, bungee jumping, ποδόσφαιρο κ.ο.κ.), φαγητό από όλες τις κουζίνες του κόσμου, μπύρα και φαντασμαγορικά cocktails σε κουβαδάκια σε πολύ χαμηλές τιμές (π.χ. Μπύρα 500ml 2.5€). Οι μικρότερες σκηνές του Sziget φιλοξενούν τα πιο φαντασμαγορικά και περίεργα shows του πλανήτη: χορός, ακροβατικά, τσίρκο, εκθέσεις…ενώ υπάρχουν και σκηνές-περίπτερα για μασάζ, yoga..μέχρι και για εκμάθηση ούγγρικων και σκηνή για γάμους!

Αυτό που δεν πρέπει να παραλήψει κανείς από την περιγραφή του είναι η τοποθεσία του φεστιβάλ. Το νησί Obudai του Δούναβη βρίσκεται 15 λεπτά από το κέντρο της Βουδαπέστης, αναφερόμενης από πολλούς ως το “διαμάντι”, η “βασίλισσα” του Δούναβη. Ένα από τα κομμάτια που θα λατρέψετε σε αυτήν την πόλη πέρα από το παραμυθένιο κάστρο της Βούδας, τo εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το επιβλητικό Ανάκτορο, τα χαλαρωτικά spas και λουτρά και όλα τα αξιοθέατα που έχει να σας προσφέρει η ιστορική Βουδαπέστη, είναι οι πλούσιες γεύσεις που έχει να σας προσφέρει η ούγγρικη κουζίνα. Για όλες αυτές τις ευκαιρίες που σου προσφέρει η πόλη οι διοργανωτές του Sziget Festival προνόησαν για το δικό σου πάσο για τη Βουδαπέστη. Με το Sziget Budapest CITYPASS έχεις δωρεάν μεταφορές με όλα τα ΜΜΜ, δωρεάν είσοδο σε spa και παραλίες και σημαντικές εκπτώσεις σε διάφορες δραστηριότητες και υπηρεσίες της πόλης..

Με λίγα λόγια, στο Sziget Festival μπορείς να δεις live τα αγαπημένα σου συγκροτήματα, να παρακολουθήσεις τα πιο εντυπωσιακά θεάματα, να χορέψεις σε όλους τους ρυθμούς, να γνωρίσεις ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να επισκεφθείς τη “βασίλισσα” του Δούναβη με ελάχιστο κόστος, να δοκιμάσεις νέες κουζίνες…και πάνω από όλα να περάσεις μία αξέχαστη φεστιβαλική εβδομάδα σε ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης!

Για το ταξίδι σου στο Sziget στη Βουδαπέστη μπορείς να επιλέξεις μεταφορά με αεροπλάνο, τραίνο, αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Εάν δεν θέλεις να μείνεις στο camping του Sziget μπορείς να κλείσεις δωμάτιο σε κάποιο από τα εκατοντάδες ξενοδοχεία και hostels της Βουδαπέστης [το νησί Obudai είναι εύκολα προσβάσιμο με τη δημόσια συγκοινωνία (15′ λεπτά από το κέντρο), με ταξί (15′ από το κέντρο), με ποδήλατο (25′ από το κέντρο), με πλοίο (20′ από το κέντρο) ακόμη και με τα πόδια (40′ από το κέντρο)], Η υπηρεσία Sziget Accommodation σε συνεργασία με το booking.com είναι πλέον διαθέσιμη και σου δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις στην καλύτερη τιμή δωμάτιο, δείτε την υπηρεσία εδώ.

 

Προπώληση εισιτηρίων

Καταστήματα Public (Σύνταγμα, the Mall Athens, Τσιμισκή, Ιωάννινα, Βόλος) & Online στο www.szigetfestival.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ