Εκδρομή στη Σαλαμίνα …

Αγαπητοί Φίλοι,

ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλαμίνας “Το Καφενείο των Ιδεών” θα βραβεύσει τον Σύλλογό μας για την έκδοση του περιοδικού μας “ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ”, το οποίον από το 1990 κυκλοφορεί κάθε τρείς μήνες ανελλιπώς και αποστέλλεται δωρεάν στο εξωτερικό, σε 71 Χώρες σε όλες τις Έδρες κλασικών Σπουδών, σε Ελληνικές Κοινότητες και σε όσους μας το ζητούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΔΕΓ αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκδρομή στην Σαλαμίνα, την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010, ώστε να καταστεί δυνατόν στα Μέλη και τους Φίλους του να παρακολουθήσουν την βράβευση.

Τόπος αναχωρήσεως το Πεδίον του Άρεως (λεωφ. Αλεξάνδρας και Μαυροματέων) και ώρα 14.00.

Κόστος συμμετοχής : 10 ευρώ τα Μέλη, 13 ευρώ οι Φίλοι. Επιστροφή περί τις 23.30.

Γεώργιος Αποστ. Παυλάκος

Γεν. Γραμματέας
ΟΔΕΓ – ΠΟΔ-ΔΕΓ
Φαραντάτων 31 – 115 27 Αθήνα
τηλ. 0030 210 77 180 77 – κιν. 0030 697 330 99 25
www.odeg.grodeg@otenet.gr

**********

‘‘27η ΑΠΟΝΟΜΗ ΧΡΥΣΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩN ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ’’

Σαλαμίνα, Οκτώβριος 2010

Περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ»

Αγαπητέ Κύριε,

Σας γνωρίζουμε ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλαμίνας “Το Καφενείο των Ιδεών”, πρόκειται να τιμήσει με το χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ανθρώπους και Οργανισμούς της Πολιτικής, της Επιστήμης, των Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και Κοινωνικής Προσφοράς.

Θα ήταν τιμή για εμάς, να δεχθείτε την βράβευση για την προσφορά σας στην κοινωνική ζωή του τόπου και τις αξιόλογες επιτεύξεις μέχρι σήμερα στον τομέα τον οποίο υπηρετείτε.

Η βράβευση θα γίνει την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 20.00’ το βράδυ, κατά την διάρκεια μουσικής βραδιάς στην Σαλαμίνα. Η παρουσία σας στην τελετή θα θεωρηθεί απαραίτητη.

Για την αποδοχή, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε εγγράφως μαζί μας, μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου 2010 με Φαξ, e-mail, ή ταχυδρομικώς στην διεύθυνση:

“Το Καφενείο των Ιδεών”, Τήνου 26 , 18900 Σαλαμίνα, Fax. 210-4685163, Koubatis@cyta.gr

Με εκτίμηση

Ντίνος Σ. Κουμπάτης, Πρόεδρος
Ρούλα Παπασωτηρίου, Γεν. Γραμματέας

**********

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Δεκέμβριος 2010- 27η (ετήσια) Απονομή

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1985 με σκοπό την αναγνώριση και ηθική στήριξη ανθρώπων και Οργανισμών οι οποίοι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο όπως Επιστήμονες, Πολιτικοί, Καλλιτέχνες, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Αθλητές, Ερευνητές, Οργανώσεις, Οργανισμοί, Σύλλογοι, Κοινωνικές, Περιβαλλοντικές, Οικολογικές και άλλες Ομάδες.

Στα χρόνια αυτά τα οποία πέρασαν, έχουν τιμηθεί και αποδεχθεί τη ηθική αυτή προσφορά μας πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι, μεταξύ των οποίων αναφέρουμε ενδεικτικά και χωρίς αξιολόγηση τους: Μητροπολίτη Πειραιώς κκ. Σεραφείμ, Ι. Μ. Μεγαρίδος και Σαλαμίνος, Αδελφότητα Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Δώρα Στράτου, Μελίνα Μερκούρη, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Συνοδινού, Ζακ Λάνγκ Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, πρίγκιπας Ιωάννης-Αρκάδιος Λάσκαρης-Κομνηνός, Γιώργος Βασιλείου, ΙΝΚΑΜ, Διδώ Σωτηρίου, Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Σύλλογος Φίλων Παιδιού με Καρκίνο «Η Ελπίς», Γιώργος και Ηρώ Σγουράκη, Στέφανος Χρήστου, Ελληνική Επιτροπή της Unicef, Οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Μαριάνα Βαρδινογιάννη, Association Internationale de la Culture Littéraire, Γιώργος Σταθόπουλος ζωγράφος, Κώστας Βαλσάμης γλύπτης, Σπύρος Σαλίγκαρος τενόρος, Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, ΑΧΕΠΑΣ Αυστραλίας, Διεθνές Πνευματικό Πρακτορείο του Γιοχάνεσμπουργκ, Έλενα Λάζαρ ρουμάνα ελληνίστρια, Παύλος Πισσάνος, Παβέου Κρούπκα Πολωνός ελληνιστής, Θανάσης Παπαγεωργίου και Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιώτα Βέη αοιδός δημοτικών ασμάτων, ευπατρίδης-εθνικός ευεργέτης Γ. Σαρόγλου, Μίλτος Σαχτούρης, Μανώλης Μπεντενιώτης, Μιράντα Μυράτ, Άννα Καλουτά, Εκδόσεις «Ψυχογιός», σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, Μικτή Χορωδία «Απόλλων» Σαλαμίνας, Οργανισμός Επτανησιακού Θεάτρου, Δέσπω Διαμαντίδου, Εκδόσεις «Ιωλκός», Διεθνούς φήμης βαρύτονος Παύλος Ράπτης, Παιδικό Μουσείο Αθηνών, Πολυφωνική Χορωδία Εστίας Νέας Σμύρνης, Εκδόσεις «Ζήτρος» κ.ά.

Στις εκδηλώσεις της απονομής είναι απαραίτητη η παρουσία των βραβευομένων. Σε άνδρες και Οργανώσεις απονέμεται το Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε γυναίκες το Χρυσό Μετάλλιο της Βεργίνας.

Σημείωση:

Η βράβευση πραγματοποιείται πάντα μετά από προτάσεις και σχετική εργογραφία των προτεινομένων. Οι προτάσεις μπορούν να γίνουν από οιονδήποτε φορέα ή μεμονωμένα άτομα, μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου κάθε έτους στη διεύθυνση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Καφενείο των Ιδεών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ