Το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» σε συνεργασία με την Γ’Δημοτική Κοινότητα Δήμου Θεσσαλονίκης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων διοργανώνουν εκδήλωση βράβευσης μαθητών και μελών Ποντιακών Συλλόγων, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30΄ π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΝΕΤΟΝ», Παρασκευοπούλου 42, στα πλαίσια της καθιερωμένης Εορτής των γραμμάτων με την ευκαιρία της ημέρας των Τριών Ιεραρχών.

Με την εκδήλωσή μας θέλουμε να ενθαρρύνουμε και να συμβάλουμε στην προσπάθεια των νέων μας για παιδεία και μόρφωση, ως την πιο ασφαλή οδό προς την προσωπική τους εξέλιξη και ευτυχία, παράλληλα με την διατήρηση της παράδοσης και των  διαχρονικών  αρχών και αξιών που παραλάβαμε ως Έλληνες.

Πρέπει να επιβραβεύονται αυτοί οι οποίοι προσπαθούν, αυτοί οι οποίοι μπορούν να απλώσουν τα φτερά τους, να σηκώσουν στην πλάτη τους την Ελλάδα σε νέους ορίζοντες, εκεί που όλοι οι Έλληνες των προηγούμενων γενεών στην μεγάλη τους πλειοψηφία, αγωνίστηκαν και οραματίστηκαν να οδηγηθεί ο τόπος μας.

Τιμούμε  παράληλα τους εκπαιδευτικούς μας για το σημαντικό λειτούργημα και την πρόσφορα τους.

Οι νέοι Ποντιακής καταγωγής, αποδεικνύουν καθημερινά με τις πράξεις τους, ότι κρατούν γερά στα χέρια τους και στην ψυχή τους, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα με στόχο τη διασφάλιση της συνέχειας του Ποντιακού Ελληνισμού, ως αδιάσπαστου μέρους του συνόλου του Έλληνισμού.

 

 

ΤΟ ΠΡΟmathitesΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εκκλησιαστικοί Ύμνοι και τραγούδια την βυζαντινή χορωδία «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»

Χοράρχης ο κος Χρήστος Σούσουρας

  • Χαιρετισμοί –Κοπή Βασιλόπιτας
  • Αναφορά στην σημασία της Εορτής
  • Τραγούδια και Χοροί του Πόντου από την «Εύξεινο Λέσχη Γιαννιτσών»
  • Βράβευση Μαθητών
  • Εθνικός Ύμνος 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ