Κατάφεραν να γράψουν  τη δική του ιστορία 5614 χορευτές σε μια φαντασμαγορική τελετή.

Η βρετανίδα κριτής των βραβείων Guinness, ανακοίνωσε προχθές  λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ότι  κάτοχος του δικού ρεκόρ Guinness στο συρτάκι, είναι ο Βόλος και όλη η Θεσσαλία μαζί, καθώς 5.614 χορευτές κατάφεραν  να συντρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ …

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε προχθές βράδυ στην παραλία του Βόλου από χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν για να γράψουν τη δική τους μοναδική ιστορία σε μια περίοδο αρκετά κρίσιμη για το μέλλον της χώρας.  Τελικά όλοι μαζί κατάφεραν να γράψουν  τη δική του ιστορία (με 5614 χορευτές), σε μια φαντασμαγορική τελετή.

Ικανοποίηση

 

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας, που πανηγύριζαν κρατώντας το βραβείο στο χέρι, όπως και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, από το Βόλο, τη Θεσσαλία και πολλά μέρη της χώρας. Ο απλός κόσμος που κατέκλυσε το χώρο της παραλίας υπολογίζεται σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία σε πάνω από 30.000.

Η όλη διαδικασία πάντως φαινόταν από την αρχή πως θα είχε αίσιο αποτέλεσμα… Και αυτό επειδή  χιλιάδες κόσμου είχε κατακλύσει το παραλιακό μέτωπο, από την Αργώ μέχρι και τον Αγ. Κωνσταντίνο. Επίσης από νωρίς το απόγευμα, οι χορευτές βρίσκονταν στην παραλία προκειμένου να προμηθευτούν τη διαπίστευσή τους και το μπλουζάκι με το λογότυπο, της διοργάνωσης, ενώ πολλά λεωφορεία, από διάφορες πόλεις της Ελλάδος βρέθηκαν στην παραλία του Βόλου.

Στο συρτάκι χόρεψαν, όπως έγινε επίσημα γνωστό  και οι νεάνιδες της Εθνικής Ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης με τον προπονητή τους, ενώ παρόντες ήταν η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωποι του λιμενικού, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η εκδήλωση, ως προς την κάλυψη είχε μεγάλη επιτυχία καθώς  καλύφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από συνεργείο των ρεκόρ, τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού και πανελλαδικής εμβέλειας και πλήθος δημοσιογράφων.

Η δοκιμαστική πρόβα έγινε και λίγα λεπτά μετά τις 21.30 και, λίγο αργότερα, δόθηκε το σήμα για να ξεκινήσει η προσπάθεια για το μεγάλο ρεκόρ.

Για 5 λεπτά και ένα δευτερόλεπτο, 5.614 χορευτές έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό χορεύοντας συρτάκι, με απόλυτο συγχρονισμό σαν καλοκουρδισμένη μηχανή σκορπώντας ικανοποίηση και ενθουσιασμό σε όλους τους παρόντες.

Η βρετανίδα κριτής των βραβείων Guinness, όπως προαναφέρουμε στην αρχή του ρεπορτάζ, ανακοίνωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ, το αποτέλεσμα με το σύνολο των χορευτών, με πανηγυρισμούς, βεγγαλικά και γιορτή με μουσική και χορό να ξεκινά στην παραλία του Βόλου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ