«Στήνουν» Περιφέρεια Κρήτης δήμος Αλεξανδρούπολη και φορείς

«Γέφυρα» τουριστικής, εμπορικής, πολιτισμικής διασύνδεσης-συνεργασίας μεταξύ των δυο ακριτικών περιοχών Θράκης-Κρήτης επιχειρούν να «στήσουν» η Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Αλεξανδρούπολης με τη στήριξη των θεσμικών φορέων του τουρισμού των παραγωγικών τάξεων και της Εκκλησίας. Για την υλοποίηση του στόχου αντιπροσωπεία φορέων της Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής το δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη επισκέφθηκαν και είχαν συνάντηση σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, το νεοεκλεγμένο δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και άλλους φορείς και όπως αποφασίστηκε θα υπάρξει το Σεπτέμβριο ανάλογη αποστολή φορέων του νησιού στην Αλεξανδρούπολη με στόχο να τεθούν οι βάσεις της συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, πολιτισμού, και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Πάρης Τζόρβας, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κρήτης Γιώργος Αντωνάκης (κατάγεται από τον Έβρο) εκπρόσωποι του τουρισμού, ιερωμένος εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Sky Express που συνδέει την Κρήτη με την Αλεξανδρούπολη, Αγαμέμνων Κικεράκης, και ο εμπορικός διευθυντής Γιάννης Λυδάκης.
«Η Κρήτη με χαρά υποδέχεται την αντιπροσωπεία φορέων της Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης το κ. Λαμπάκη. Σήμερα κάναμε τη πρώτη συζήτηση με το δήμαρχο και τους φορείς για να δούμε πως μπορούμε να αναπτύξουμε συνεργασία. Θεωρώ ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα με μια αντιπροσωπεία δική μας στην Αλεξανδρούπολη αποτελούμενη από τα Επιμελητήρια τους φορείς τουρισμού και το δήμο Ηρακλείου να δούμε πως μπορούμε να υπάρξει συνεργασία σε επίπεδο τουρισμού, προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και του πολιτισμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης ακολουθεί πολιτική εξωστρέφειας, στηρίζοντας πρωτοβουλίες φορέων για την ενίσχυση της οικονομίας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη εμπορικών, τουριστικών, και πολιτισμικών σχέσεων μεταξύ Κρήτης και Έβρου, Ηρακλείου και Αλεξανδρούπολης. «Οι επαφές μας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα για να βάλουμε τις βάσεις, για την υλοποίηση του στόχου».
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης έκφρασε την ευχαρίστηση του για την θερμή υποδοχή στη Περιφέρεια τονίζοντας ότι από «τη πρώτη επαφή που έχουμε σήμερα στη Κρήτη μέσω της Περιφέρειας, για την προώθηση του τουρισμού, του πολιτισμού, της εμπορικής συνεργασίας μέσω των θεσμικών εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, τα αποτελέσματα είναι άκρως θετικά. Πιστεύω απόλυτα ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε το στόχο, με σταθερά βήματα, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη. Την προσπάθεια μας αυτή σαφώς ενισχύει η αεροπορική εταιρεία Sky Express που συνδέει τη Κρήτη με τη Θράκη. Μπορούμε να παράξουμε πλούτο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε ότι,
«η συνεργασία μεταξύ των δυο ακριτικών περιοχών Κρήτης και Θράκης, είναι εφικτή και τα αποτελέσματα μπορούν να είναι θετικά. Σε ότι μας αφορά θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια, για την ενίσχυση του τουρισμού, του πολιτισμού, των παραδοσιακών μας προϊόντων».  Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση η Sky Express συνδέει τη Κρήτη με την Αλεξανδρούπολη με τρείς πτήσεις εβδομαδιαίως από τον αεροδρόμιο Σητείας και τo δρομολόγιο αυτό συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας το οποίο πραγματοποιείται αδιάλειπτα 12 μήνες το χρόνο και ενώνει τη Κρήτη με τη Βόρειο Ελλάδα. Η Sky Express από τον Αερολιμένα Σητείας εξυπηρετεί με ίδιο αριθμό πτήσεων, το δρομολόγιο Σητεία – Άκτιο, ενώνοντας την Ανατολική Κρήτη με το Ιόνιο. Από το Ηράκλειο, επιχειρεί με πτήσεις προς Αθήνα, Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη, Κύθηρα, Ικαρία, Μύκονο και Σαντορίνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ