φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με έρευνα της έκδοσης Ιουνίου του γερμανικού μηνιαίου περιοδικού “πολιτικού πολιτισμού” CICERO, η αύξηση του πληθυσμού της Γερμανίας πήρε στροφή και αυξάνει από το 2011 και εντεύθεν. Συγκεκριμένα:
Το 2011 εγκαταστάθηκαν στην Γερμανία 279.000 και το 2012 369.000 περισσότεροι από όσους εγακτέλειψαν την χώρα. Έτσι ο πληθυσμός ξεπέρασε τα 82 εκατομμύρια κατοίκους και κατεγράφη η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 17 ετών.
Οι πολιτικοί και οι δημογράφοι που μέχρι πρό τινος διαπίστωναν ολιγόστευση του πληθυσμού αρχίζουν τώρα να αλλάζουν τις στρατηγικές τους για το μέλλον με μεγάλη ταχύτητα.
Το Ινστιτούτο Διεθνούς Οικονομίας του Κιέλου προβλέπει η αύξηση αυτή να φτάσει το 2014 τα 500.000 άτομα. Μέχρι το 2020 ο αριθμός των μεταναστών μπορεί να φτάσει και τα 2,2 εκατομμύρια.
Από την ανατολική και νότια Ευρώπη αναμένονται ετησίως 275.000 άτομα, τρεις φορές περισσότεροι απ ότι υπολόγιζαν μέχρι τώρα.
Οι λόγοι για την αύξηση αυτή στην Γερμανία: η αλλαγή κλίματος, η αλλαγή πολιτικής κουλτούρας, η θετική εφαρμογή πολιτικής ενσωμάτωσης, σε όλους τους κλάδους και όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής βρίσκει κανείς ενσωματωμένους αλλοδαπούς, η κοινή γνώμη έχει πλέον καταλάβει την ανάγκη ένταξης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού από άλλες χώρες και εφαρμόζει μία πρωτόγνωρη κουλτούρα “καλωσορίσματος”, μεγάλες γερμανικές πόλεις έχουν ήδη εγκαταστήσει ειδικά “welcome centers”, κλπ.
Ειδικά οι νέοι που έρχονται στην Γερμανία το κάνουν διότι εκεί βρίσκουν εργασία, σωστές υποδομές, ευνομούμενο κράτος, υγιές νομικό καθεστώς επιχειρηματικότητας, ασφάλεια περίθαλψης, καθαρό περιβάλλον, πλούσια πολιτιστικά δρώμενα, μέλλον στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας, πολύ καλές προοπτικές για την ίδρυση οικογενειών με άριστες υποδομές για τα παιδιά από βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι λύκεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ