Όπως γίνεται γνωστό από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, αρκετοί γερμανοί αθλητές με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες επισκέπτονται την Κρήτη προκειμένου να περάσουν εκεί μία εβδομάδα κάτω από τον ελληνικό ήλιο στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πρωταθλητής της χρονιάς 2012». Μεταξύ αυτών ο δισκοβόλος Robert Harting, το δίδυμο του μπιτς βόλεϊ Julius Brink και Jonas Reckermann, ο διπλός ολυμπιονίκης Michael Jung, η γερμανική οκτάκωπος καθώς και πολλοί άλλοι ήρωες των θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων.

Κατακτώντας ένα μετάλλιο στον σημαντικότερο ετήσιο αγώνα του εκάστοτε Ολυμπιακού αθλήματος εξασφάλισαν το εισιτήριο τους για την εκδήλωση αυτή, που διοργανώνεται ήδη για 13η φορά από το Robinson Club σε συνεργασία με το κοινωφελές σωματείο «Deutsche Sporthilfe» καθώς και άλλους εταίρους. Στο τέλος της εβδομάδας οι αθλητές θα κληθούν να επιλέξουν μέσα από την ομάδα αυτή τον δικό τους «Πρωταθλητή της χρονιάς». Έτσι, αυτό που ξεκίνησε πριν από οκτώ περίπου εβδομάδες στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου ως σκληρός ανταγωνισμός θα τελειώσει στην Κρήτη με εντελώς διαφορετικό τρόπο, εν μέσω χαλάρωσης, διασκέδασης και καλής διάθεσης.

Οι παίκτες του βόλεϊ θα κάνουν αντί για μανσέτες ποδοσφαιρικές πασούλες, οι αθλητές του κανώ αντί να κωπηλατούν θα στρώνουν πάσες στο βόλεϊ, ενώ οι επταθλητές ίσως κάνουν σερφ αντί να αγωνίζονται σε δρόμους ταχύτητας. Αφήνοντας πίσω την πίεση της προπόνησης οι κωπηλάτες θα συναντηθούν τις επόμενες μέρες με αθλητές του λουτζ, οι αθλητές του δίαθλου με ποδηλάτες και οι αθλητές του πατινάζ ταχύτητας με αθλητές του στίβου προκειμένου να κάνουν μαζί διακοπές και να γνωρίσουν με την ευκαιρία αυτή ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί το νησί της Κρήτης σε μία χαλαρή ατμόσφαιρα. Η επιλογή του αθλητή που θα αναδειχθεί σε «Πρωταθλητή της χρονιάς» αναμένεται με αγωνία προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και ο νικητής θα ανακοινωθεί εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ