Κολωνία,  Σεπτ. 2012. Για τρίτη φορά επισκέπτεται αυτόν τον χρόνο την Ελλάδα ο Εντεταλμένος της Καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χάνς-Γιόαχιμ Φούχτελ, συγχρόνως και Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι περιοδείες αυτές γίνονται στα πλαίσια πάντοτε του μνημονίου συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων Ελλάδος και Γερμανίας που υπεγράφη το 2010.

Πιστός στην αποστολή του ο κ. Φούχτελ συνεχίζει στην γραμμή που χάραξε με το επιτελείο του και σε συνεργασία με φορείς της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας των πολιτών. Στόχος και όραμά του η αδελφοποίηση μεταξύ γερμανικών και ελληνικών δήμων, περιφερειακών ενοτήτων και περιφερειών σε όλα τα επίπεδα και η δημιουργία μέσω αυτών συνεργασιών, ανταλλαγής εμπειριών και μεταφοράς βέλτιστων πρακτικών. Όλα αυτά αποσκοπούν στην σύσφιξη και ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών από τα σχολεία μέχρι τα ΚΑΠΗ, την προώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης των νέων ώστε να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, την ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργασιών, την μετεξέλιξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε ανταγωνιστικές μονάδες με δυνατότητες εξωστρέφειας και τέλος την προσέλκυση καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού και δυνητικών επιχειρηματιών στην γερμανική αγορά. Ευελπιστεί δε μέσω των σχέσεων αυτών να αυξηθεί το ενδιαφέρον δυνητικών επενδυτών τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο όσο και σχετικά με την απόκτηση παραθεριστικής κατοικίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Φούχτελ και η αντιπροσωπεία του θα επισκεφθούν από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου την Ρόδο, την Τρίπολη, την Πάτρα, την Κέρκυρα και την Θεσσαλονίκη όπου θα έχουν επαφές με τους περιφερειάρχες και τους τοπικούς φορείς. Επίσης θα κάνει ολιγοήμερη στάση στην Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην  αντιπροσωπεία θα συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Δημήτρης Κούρος. Μέλη της αντιπροσωπείας του κυρίου Φούχτελ είναι επίσης εκπρόσωποι οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη επιχειρηματικών και εκπαιδευτικών φορέων καθώς και δημοσιογράφοι.

Να σημειωθεί ότι ο DHW σαν θεσμικός φορέας των γερμανοελληνικών σχέσεων είναι μέλος της Γερμανοελληνικής Συνέλευσης και ως τέτοιος τακτικός συνομιλητής του κυρίου Φούχτελ με συμβουλευτική, εισηγητική και υποστηρικτική αρμοδιότητα.

DHW – Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

  • Ο μη κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός DHW ιδρύθηκε το 1993 με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας.
  • Ο DHW είναι σήμερα η φωνή και η εκπροσώπηση του ομογενειακού και γερμανοελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία (πάνω από 30.000 επιχειρήσεις).
  • Ο DHW συνεργάζεται με επιμελητήρια, οργανισμούς και υπουργεία Ελλάδος και Γερμανίας. Σαν φορέας κοινωνικών προγραμμάτων όπως το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ή το ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ που συγχρηματοδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και την Ε.Ε. έχει πετύχει την ίδρυση πάνω από 200 νέων θέσεων εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής επαγγελματιών και επιχειρηματιών και έχει συνδράμει θετικά στην επαγγελματική εκπαίδευση εκατοντάδων Ελληνοπαίδων και την ομαλή τους ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας της Γερμανίας.
  • Ο DHW έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τον σύνδεσμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Γερμανίας BVMW (50.000 μέλη), τον DEHOGA (παγγερμανικό φορέα στον κλάδο εστίασης και ξενοδοχείων), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κολωνίας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος ΣΕΠΕ και σαν πρώτη οργάνωση εκτός Ελλάδος με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
  • Ο DHW είναι ο διοργανωτής των Ελληνο-Γερμανικών Επιχειρηματικών Φόρουμ και του Βραβείου Γερμανοελληνικής Επιχειρηματικότητας.
  • Βασικοί σκοποί του DHW είναι: η δικτύωση των εν Γερμανία επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και μάνατζερ ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας και η σύνδεσή τους μέσω συνεργασιών με το ομογενειακό επιχειρηματικό δυναμικό παγκοσμίως, η προώθηση των εμποροοικονομικών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης της επιχειρηματικότητας.
  • Ο DHW είναι διαπιστευμένος φορέας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, τα ΥΠΕΞ Ελλάδος και Γερμανίας και μέλος του Εθνικού Συμφώνου Ενσωμάτωσης της Γερμανικής Κυβέρνησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ