13-15.07.2012 Ludwigshafen/Γερμανία.

Νυρεμβέργη 16.06.2012.

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» του Συλλόγου Ηπειρωτών Νυρεμβέργης και περιχώρων. Το πλούσιο πρόγραμμα, που περιελάμβανε ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς πλαισιώθηκε με παραδοσιακά εδέσματα και όπως το όνομα της εκδήλωσης το δείχνει, με άφθονο κρασί απ’ όλα τα μέρη της πατρίδας μας και κυρίως από την Ήπειρο.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Νυρεμβέργης κ. Λαμπρινή Κολιοφώτη, η οποία αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους τόνισε, ότι σε δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας, εκδηλώσεις σαν τη δική μας που παρουσιάζουν προϊόντα της πατρίδας μας στο εξωτερικό, συντελεί μεταξύ των άλλων στην προβολή της πατρίδας μας, με σκοπό την προσέλκυση τουριστών.

Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου παρουσίασε χορούς και τραγούδια της Ηπείρου και καταχειροκροτήθηκε για αυτό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Νυρεμβέργης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας, ο υπεύθυνος Πολιτισμού της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και γραμματέας του τοπικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Τσέπης και όπως πάντα το παρών έδωσε ο ευσεβής και αγαπητός ιερέας της Ενορίας π. Αλέξανδρος Τζατζάνης.


Δημήτριος Κατσάνος
Γεν. Γραμματέας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ