«Επίσκεψη θεσσαλικής αποστολής στη Γερμανία».

Tην αδελφή πόλη Schwabach της Γερμανίας επισκέφτηκαν 49 άτομα από την Καλαμπάκα της Θεσσαλίας, όπου γιορτάστηκαν τα δέκα χρόνια της αδελφοποίησης των αντίστοιχων Δήμων Schwabach και Καλαμπάκας. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που έγιναν στα πλαίσια της αδελφοποίησης διοργανώθηκε γερμανικό πανηγύρι, όπου η Θεσσαλική αποστολή πέρασε αξέχαστες στιγμές.

Ο Δήμαρχος Schwabach κ. Ματίας Τύραουφ προσκάλεσε την αποστολή σε μια εορταστική συζήτηση και στο άνοιγμα του βαρελιού της μπύρας. Το Σβάμπαχ συνάντησε την Καλαμπάκα στην πίστα του χορού, όπου ο εθνικοτοπικός σύλλογος Σβάμπαχ παρουσίασε φράγκικους χορούς της περιοχής και το δημοτικό συγκρότημα της Καλαμπάκας παρουσίασε ελληνικούς χορούς.

Ευχάριστη έκπληξη για τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντή Γκίκα αποτέλεσε η επίσκεψη της αποστολής στους χώρους, όπου έχει την έδρα της η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης και η απονομή από τον Δήμο Καλαμπάκας προς τιμήν του, ενός ανάγλυφου αγάλματος με το σύμβολο των αδερφοποιημένων Δήμων, ως ένδειξη τιμής στον άνθρωπο που έμελλε να «ριζώσει» σε ξένα χώματα και να φροντίζει να καλλιεργεί αδιάκοπα την παράδοση της Θεσσαλίας.

Ο κ. Διαμαντής Γκίκας ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Καλαμπάκας κ. Ηρακλή Αλμπάνη, τον Αντιδήμαρχο Καλαμπάκας κ. Ιωάννη Ζαρόπουλο και τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας κ. Δημήτριο Βουρλίτση για την τιμή και τους προσκάλεσε από σήμερα στο επόμενο 9ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που θα διοργανωθεί την Άνοιξη 2013, προγραμματίζοντας ταυτόχρονα και την επόμενη συνάντηση μαζί με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σακελλαρίου στην Καλαμπάκα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2012!

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Από το γραφείο τύπου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

Α’  Γραμματέας    Ιωάννης Κίτσιος

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ