Η Κοινότητά σας, ενημερώνει τον Ελληνισμό ότι, σε συνεργασία με το δήμο Νυρεμβέργης και τη στήριξη του κυρίου Δημάρχου, προσπαθεί να βοηθήσει τους Συμπατριώτες μας που, εξαιτίας της τεράστιας Οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, έρχονται στην περιοχή μας.

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες Έλληνες εξυπηρετήθηκαν σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, την εύρεση κατοικίας αλλά και εργασίας. Επίσης με τη λειτουργία τμημάτων εκμάθησης της Γερμανικής γλώσσας και ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Βέβαια χωρίς δίδακτρα, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.  Η Κοινότητα βοηθάει πρακτικά και στην διεκπαιρέωση των δικαιολογητικών που χρειάζονται για τις Υπηρεσίες.

Ακόμα η Κοινότητα εκδίδει όλα τα απλά Προξενικά Έγγραφα, Βεβαιώσεις για ηλικιωμένους, το γνήσιο της υπογγραφής, υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις κλ, λειτουργώντας υσιαστικά και ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε στενά με τους Συλλόγους Γονέων ενάντια στις Κυβερνητικές Αποφάσεις, αγωνιζόμενοι για ένα Σχολείο που θα δίνει πολλαπλές δυνατότητες για σπουδές και για επαγγελματική σταδιοδρομία.

Λειτουργούμε στο χώρο συνάντησης για τους ηλικιωμένους σε καθημερινή βάση.

Συνεργαζόμαστε στενά και απρόσκοπτα με τη νέα Γενική Πρόξενο στο Μόναχο, με σκοπό να συμβάλλουμε βοηθώντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των Συμπατριωτών μας.

Στηρίζουμε και προβάλουμε την Πατρίδα μας σε δύσκολες στιγμές με την προώθηση και προβολή των Ελληνικών Επιχειρήσεων αλλά και τον Εμπορικό και Τουριστικό Τομέα.

Ακόμη σας ενημερώνουμε ότι έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του δήμου Νυρεμβέργης, με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, τους Έλληνες Δημοτικούς Συμβούλους, όλους τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους, το Συμβούλιο Ενσωμάτωσης, το Σύλλογο ΦΙΛΟΣ, το Σύλλογο Επιχειρηματιών και βέβαια με τους Έλληνες Επιχειρηματίες.

Για να πετύχουμε τους ευγενικούς μας στόχους βελτιώνουμε συνεχώς τον εξοπλισμό της Κοινότητας, για την καλύτερη και απολεσματικότερη εξυπηρέτηση του Ελληνισμού της Νυρεμβέρης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ένας ακόμα φιλόδοξος στόχος μας: Εξετάζουμε σοβαρά τη δυνατότητα Σεμιναρίων Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και χρήσης Διαδικτύου για τους νέους συμπατριώτες μας μετανάστες.

Οι δραστηριότητές μας προβλήθηκαν με επαινετικά σχόλια από τα σημαντικότερα Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Συμπατριώτη-Συμπατριώτισσα, η Κοινότητα είσαι εσύ. Έλα κοντά μας. Στήριξε τις προσπάθειές μας, αγωνίσου μαζί μας για την επίλυση των προβλημάτων του Ελληνισμού.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Δαουράκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ