Ήταν αποχαιρετηστήρια στα πλαίσια του προγράμματος ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για πέμπτη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για Απόδημους Ηπειρώτες. Στο πρόγραμμα φέτος συμμετείχαν νέοι Απόδημοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Αυστραλία, Γερμανία και Βόρειο ΄Ηπειρο. Το Πρόγραμμα υλοποίησε το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο την Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012. Παρουσία του πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, ο αντιπρύτανης και Πρόεδρος του Κέντρου Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης  στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αυτό που τέθηκε υπό την Αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και γίνεται βάσει πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί με το Πανεπιστήμιο και στόχος του είναι η παγιοποίηση του. Στη συνέχεια τόνισε ότι η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου Προγράμματος  είναι προφανής, και θα έλεγα ότι από επικοινωνία που είχε και ο ίδιος με τους σπουδαστές η συνέχιση του Προγράμματος αυτού καθίσταται αναγκαία, γιατί καλύπτει πολύπλευρες ανάγκες των απόδημων Ηπειρωτόπουλων.

Η κ. Αγγελική  Παναγοπούλου, επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Νέοι Απόδημοι Ηπειρώτες παρακολούθησαν καθημερινά μαθήματα ελληνικών για ένα μήνα, παρακολούθησαν διαλέξεις σχετικά με την μουσική παράδοση, την αρχιτεκτονική και την ιστορία της Ηπείρου, επισκέφθηκαν σημαντικά μνημεία του νομού μας καθώς και γειτονικούς νομούς στα πλαίσια ημερήσιων εκδρομών, διδάχθηκαν χορούς και πήραν μέρος σε τοπικά πανηγύρια.

Εκ μέρους του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού  χαιρετισμό  απηύθυνε ο Υπεύθυνος Τύπου και πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας  Ευρώπης  κ. Σπύρος Κωσταδήμας και  μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου κ. Χρυσόστομου Δήμου.  Ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ιδιαίτερα  τον πρύτανη κ. Αλμπάνη και τον αντιπρύτανη κ. Καψάλη  για την άψογη συνεργασία που είχαν όλα τα χρόνια και και ακόμη για την βοήθεια που πρόσφεραν για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα ελληνομάθειας.

Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της τελετής τα αποτελέσματα των εργασιών τους. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Την τελετή λήξης παρακολούθησαν εκτός του διδακτικού προσωπικού ο αντιπεριφερειάρχης  κ. Παντελής Κολόκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Ιωαννιτών κ. Δημήτριος Γιωτίτσας, Εκ μέρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας  Ευρώπης  εκτός του προέδρου της παρακολούθησαν κι ο Γενικός Γραμματέας της κ. Δημήτρης Κατσάνος και η συντονίστρια επιχειρηματικότητας κ. Δήμητρα Πέτσα.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ