Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση βράβευσης 120 μαθητών, από την Γ’ Δημοτική Κοινότητα δήμου Θεσσαλονίκης από την Ποντιακών Συλλόγων από διάφορα μέρη της Ελλάδας , που πραγματοποίησε το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» σε συνεργασία με την και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11.30΄ π.μ. στην  κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΝΕΤΟΝ».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από την βυζαντινή χορωδία «Παναγία Σουμελά», συνεχίστηκε με χαιρετισμούς επισήμων και την αναφορά  στην σημασία της ημέρας αυτής από τον  Πρόεδρο του Σωματείου Παναγία Σουμελά κ. Γιώργο Τανιμανίδη με έμφαση στην σημασία της εορτής των Τριών Ιεραρχών  στον αλησμόνητο Πόντο. Στην γιορτή των γραμμάτων όπως την ονόμαζαν  τιμούσαν τους  μαθητές, τους Δάσκαλους  και την Παιδεία γενικά.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η  κοπή της βασιλόπιτας  της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και ολοκληρώθηκε με τραγούδια και χορούς του Πόντου από τo «Σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών» και τη βράβευση μαθητών.
Στα αγόρια και στα κορίτσια δόθηκαν τιμητικές Διακρίσεις για την χρηστομάθεια τους και την επίδοση τους όπως και πέντε (5) αναμνηστικά βιβλία σε κάθε μαθητή-μαθήτρια από το Σωματείο Παναγία Σουμελά.
Δόθηκαν επίσης και οι Υποτροφίες από το Ίδρυμα Καστανίδη σε Νέους φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες.
Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Υπουργός  Στ. Καλαφάτης, ο Υφυπουργός  Κ. Γκιουλέκας και ο εκπρόσωπος του υπουργού Μακεδονίας Θράκης, η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου, ο πρώην περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας και η κα Ε. Χρυσίδου η οποία  και εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.
Επίσης παρέστη ο Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» κ. Στέλιος Παπαθεμελής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: η κ. Μαρία Ακριτίδου, η κ. Στεφανία Τανιμανίδου και ο κ Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, η Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης κα Ελισσαβετ Καλαιτζίδου, καθώς και Πρόεδροι  και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων.

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ