Ο Τομέας Απόδημου σε συνεργασία με τα ιδρύματα Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου, το SPD, τα γερμανικά συνδικάτα DGB και την ΤΟ Μονάχου διοργανώνει στις 28 Νοεμβρίου εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του DGB στο Μόναχο για να τιμήσει τους αγώνες των ελλήνων μεταναστών στη διάρκεια της δικτατορίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την υπογραφή του Γερμανο-Ελληνικού Συμφώνου προσέλκυσης Εργατών το 1960.

Στην εκδήλωση θα παραστούν εκτός των άλλων και στελέχη του ΠΑΚ που σήμερα ζουν στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα χαιρετίσουν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο αντιπρόεδρος της Bαυαρικής Βουλής Franz Maget, ο Γραμματέας του Τομέα Απόδημου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τάτσης, ο πρόεδρος των γερμανικών συνδικάτων της περιοχής Christoph Frey, το μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου Κατερίνα Βαρελά, η Πρόεδρος των γερμανο -ελληνικών συλλόγων Γερμανίας Δρ Skarpelis – Sperk.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΚ Γιάννης Σακελαρίου, για πολλά έτη ευρωβουλευτής του SPD και το κεντρικό στέλεχος του ΠΑΚ Ντίνος Μακρόπουλος.

Παράλληλα θα υπάρχει στους χώρους της εκδήλωσης έκθεση ντοκουμέντων και εγγράφων από την εποχή της αντίστασης και του αγώνα των ελλήνων μεταναστών κατά της χούντας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ