DJY -Yantsulis Demetris J. DSCF7361_R[1]Εκ μέρους της Διοικήσεως της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά, έχουμε την τιμή να πληροφορήσουμε τους Συλλόγους μας στον Καναδά, τις Παμμακεδονικές Ενώσεις και Οργανισμούς απανταχού, τα ΕΜΜΕ, τις Υπηρεσίες,  Οργανισμούς και Οργανώσεις της Παροικίας μας Καναδά και τις Αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Καναδά, ως και όπου αλλού θεωρεί απαραίτητο η Ένωσή μας απανταχού, τα κάτωθι:

Μετά την προ μηνών παραίτηση του Προέδρου της Ένωσής μας κ. Χαραλάμπου Μουτουσίδη, ως και την ανανέωση της επίσημης ετήσιας άδειας από τις Ομοσπονδιακές Αρχές του Καναδά, με ισχύ την 1η Ιουλίου 2013, η  Προεδρία της Εφορευτικής Επιτροπής μας προχώρησε στην εκλογή νέου Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά, από το αρμόδιο Εκλογικό Σώμα των αξιωματούχων της Ένωσης, ως εμφαίνονται στην ανωτέρω επίσημη άδεια.
Νέος Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά εξελέγει παμψηφεί ο συμπατριώτης μας κ. Δημήτρης Ι. Γιαντσούλης, μέλος του Μακεδονικού Συλλόγου «Φίλιππος-Αλέξανδρος» Μόντρεαλ, Κεμπέκ, Καναδά, με ισχύ την 1η Ιουλίου 2013.

Με την ευκαιρία αυτή, εκφράζουμε κατ’ αρχάς θερμά ευχαριστώ στο τ. Πρόεδρό μας κ. Χαράλαμπο Μουτουσίδη, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά  πολλών ετών την Ένωσή μας με εξαίρετο ζήλο, αφοσίωση και εθνικό παλμό, ιδιαίτερα για την προστασία του ονόματός μας της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» μας, δηλαδή της Ελλάδος μας! Ο κ. Μουτουσίδης θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη Διοίκησή μας, αλλά και  ως ο υπεύθυνος λειτουργίας της ιστοσελίδας της Ένωσής μας, ήτοι: «as the webmaster».

Στο νέο Πρόεδρό μας κ. Δημήτριο Ι. Γιαντσούλη ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του και τον συγχαίρουμε για την μέχρι σήμερα σημαντική πολυετή προσφορά του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Ένωσής μας. Ο κ. Γιαντσούλης, πριν την εγκατάστασή του στο Μόντρεαλ το 1972, από την άφιξή του στον Καναδά το 1965, έχει εργαστεί  στο Τορόντο με ζήλο και αφοσίωση για τα εθνικά μας και παροικιακά μας θέματα, είναι δε ο Ιδρυτικός Πρόεδρος του Μακεδονικού Συλλόγου «Γ. Λασσάνης» Τορόντο & Οντάριο και συμμετείχε δυναμικά στις δραστηριότητες της Παμμακεδονικής Ένωσης Οντάριο.

Η Παμμακεδονική Ένωσή  ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1947 στην πόλη της Νέας Υόρκης,  με σκοπό να ενώσει όλες τις Μακεδονικούς Συλλόγους και Οργανισμούς Η.Π.Α. και Καναδά. Από τότε  έχει δραστηριοποιηθεί με εντυπωσιακή παρουσία και συμμετοχή και Μακεδονικών Συλλόγων της Ελληνικής Παροικίας του Καναδά.  Επί πλέον της δυναμικής αυτής παρουσίας, η Παμμακεδονική Ένωσή μας , ως μία από τις μεγαλύτερες Οργανώσεις της Ελλάδος στο εξωτερικό, μας δίδει την δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ελληνική Διασπορά, ιδιαίτερα όλων όσων καταγόμαστε από τη Μακεδονία, ώστε να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να πληροφορούμε τους συμπατριώτες μας Αμερικανούς, Καναδούς και απανταχού ότι η Μακεδονία μας έχει πάνω από 4000 χρόνια Ελληνικού πολιτισμού και Ιστορίας.

Από το 1994  η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά συνεστήθη, όντας πια νομικά κατοχυρωμένη, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Καναδά, λειτουργώντας  υπό την αιγίδα ειδικής Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων και συνεχίζοντας τη δραστηριότητά της, από κοινού με τους συμπατριώτες των Η.Π.Α, υπό τον τίτλο «Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α. και Καναδά». Από την 1η Ιουλίου του 2001 δε λειτουργεί ως ανεξάρτητη Καναδική Οργάνωση με επίσημο καταστατικό εγκεκριμένο πλήρως από τη μεγίστη πλειοψηφία των μελών-Συλλόγων της, ως και από  τις  αρμόδιες Αρχές του Καναδά.

Η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά είναι μια αλεξήλια  Οργάνωση [ομπρέλα] με μέλη Συλλόγους που αντιπροσωπεύουν πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της Μακεδονίας, μια πολύ ευδόκιμο Επαρχία της Ελλάδος,  ενώ συνεχίζει τη στενή συνεργασία της με την ιστορική Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. Ιδιαίτερα δε σαν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων και Μακεδονικών Οργανισμών ανά την Υφήλιο και στη γενέτειρά μας, περήφανοι για την καταγωγή μας από τη Μακεδονία μας, δηλαδή την Ελλάδα μας.

Δια την ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ ΚΑΝΑΔΑ

Παναγιώτης Τζήμας
Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής,
Αναπληρωτής Πρόεδρος
Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ