Άλλη μία διάκριση για τον Καθηγητή Εικαστικών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ., Κώστα Βαρώτσο έγινε από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στη γερμανόφωνη Ελβετία «Ελβετική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση» (SRF 3- Schweizer Radio und Fernsehen).Το έργο «Tension – Energy», το μεγαλύτερο έργο τέχνης που έχει τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο στην Ελβετία βραβεύτηκε ως το πιο ωραίο, εντυπωσιακό και δημιουργικό έργο της Ελβετίας.

 

Το έργο «Tension – Energy» βρίσκεται στη Λουκέρνη και δημιουργήθηκε από τον Καθηγητή Εικαστικών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ., Κώστα Βαρώτσο. Τα εγκαίνια του έργου πραγματοποιήθηκαν το Μάιο του 2011. Το έργο ξεκίνησε το 2008, όταν ο Καθηγητής του Α.Π.Θ., Κώστας Βαρώτσος κέρδισε, σε κλειστό διεθνή διαγωνισμό, με την πρόταση του να ενώσει μέσω ενός τεραστίων διαστάσεων έργο, δύο κυκλοφοριακούς κόμβους που τους χωρίζουν 140 μέτρα, στο καντόνι της Λουκέρνης.

 

Ένα συρματόσχοινο, ειδικά κατασκευασμένο για το έργο, φέρει μια τάση 8 τόνων συνδέοντας τους δύο πόλους του. Μια κυρτή βελόνα ύψους 25 μέτρων και βάρους 20 τόνων και ένα ημισφαίριο από μπετόν διαμέτρου 4,5 μέτρων και βάρους 28 τόνων.

 

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Κώστα Βαρώτσο, η ένωση μεταξύ της μιας, αιχμηρής και σκληρής πλευράς του έργου και της άλλης στρογγυλής και μαλακής, εκφράζει την ιδέα της επικοινωνίας σε μια χώρα όπως η Ελβετία, που ζει στον πλούτο αλλά και στην απομόνωση.

 

Root hat den kreativsten Kreisel der Schweiz - Luzern - Neue Luzerner Zeitung copy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ