Στις 26.10.12 ο Δήμος Μονάχου σε επίσημη εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του παλαιού Δημαρχείου εόρτασε τα 65α γενέθλια του Πρώτου Δημάρχου κ. Χρίστιαν Ούντε. Ο πολυνταλαντούχος και συνάμα φιλέλληνας Δήμαρχος έλαβε τις ευχές από τετρακοσίους περίπου προσκεκλημένους, εκπροσώπους της βαυαρικής κοινωνίας.

Από την παροικία μας παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννακάκος και μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Λυκείου των Ελληνίδων τα οποία και έκλεισαν την τελετή με ελληνική μουσική και χορό. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι τον επαινετικό λόγο εκφώνησε η πρώην Πρώτη Δήμαρχος Φραγκφούρτης κ. Ροτ η οποία δεν ανήκει στον πολιτικό χώρο του κ. Ούντε (SPD), αλλά στον εκ διαμέτρου αντίθετο πολιτικό χώρο της CDU.

Ο π. Απόστολος Μαλαμούσης επέδωσε στον Δήμαρχο κ. Ούντε μια χειροποίητη βυζαντινή εικόνα του Χριστού και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και των ελληνορθοδόξων πιστών Μονάχου, καθώς επίσης και τις ευχαριστίες για τα όσα έχει πράξει, ως Δήμαρχος, για τη παροικία μας στο Μόναχο.

Υπευνθυμίζεται ότι ο κ. Ούντε έχει χριστεί από το κόμμα του (SPD) ως υποψήφιος για Πρωθυπουργός της Βαυαρίας στις εκλογές που θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο 2013.

Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Στη φωτογραφία ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Πρώτος Δήμαρχος Μονάχου κ. Χρίστιαν Ούντε. Αριστερά του π. Αποστόλου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννακάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ