Η Eλληνογερμανική Επιτροπή Δημάρχων και το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνουν, ότι μέσα Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV ΙΙΙ). Η Ελληνογερμανική Συνέλευση, όπως γίνεται γνωστό  από το Γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών και δήμων, αλλά και μεταξύ, εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών σε πολλούς τομείς της πολιτικής σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και η προώθηση της ανάπτυξης ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της συνεργασίας με γερμανούς εταίρους.

Έτσι προγραμματίζεται ήδη κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους η διοργάνωση ειδικών συσκέψεων για διάφορα σημαντικά θέματα, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν περιληπτικά στα πλαίσια της DGV III. Στη διαδικασία αυτή προσκαλούνται εγκάρδια να συμμετέχουν όλοι οι περιφερειάρχες και δήμαρχοι καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες είναι προτάσεις για τη διοργάνωση ειδικών συσκέψεων και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι διοργανωτές μπορούν να υποστηριχθούν τόσο στη φάση του προγραμματισμού όσο και της υλοποίησης από το γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Επί πλέον η διαδικασία αυτή θα υποστηριχθεί στη Γερμανία από τον Εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό κύριο Hans-Joachim Fuchtel, με την ενεργοποίηση των απαραίτητων για τη συνεργασία εταίρων και την υποστήριξη των εκάστοτε διαδικασιών στη Γερμανία. Η υπηρεσιακή έδρα του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού κυρίου Fuchtel είναι – όπως ήδη έχει ανακοινωθεί – στο Βερολίνο (επικοινωνία μέσω του γραφείου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη).
Πολλές επαρχίες και δήμοι στη Γερμανία έχουν εκφράσει την επιθυμία όχι μόνο για συμμετοχή στην ανταλλαγή εμπειριών, αλλά και για αδελφοποιήσεις με δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι – δήμοι και περιφέρειες – στην Ελλάδα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το προαναφερόμενο γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ήδη στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 2η Ελληνογερμανική Συνέλευση η οποία αξιολογήθηκε από τους περίπου 250 συμμετέχοντες ως ιδιαίτερα επιτυχής και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η συνέχιση της εταιρικής αυτής συνεργασίας. Κυρίως αποφασίστηκε η τρίτη Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV III) να πραγματοποιηθεί το 2012 στη Θεσσαλονίκη και η τέταρτη (DGV IV) το 2013 στη Νυρεμβέργη. Επίσης συστάθηκε μια Ελληνογερμανική Επιτροπή Δημάρχων.
Ελληνογερμανική Επιτροπή Δημάρχων, ιδρυτικά μέλη της οποίας είναι:

ο κύριος Benedikt Bisping, Δήμαρχος της πόλης Lauf
ο κύριος Helmut Riegger, Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Calw
ο κύριος Herbert Krüger, Δήμαρχος του Neckartenzlingen
ο κύριος Rainer Heller, Δήμαρχος της πόλης Detmold
ο κύριος Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
ο κύριος Απόστολος Τζιτζικώστας, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και αρμόδιος για την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης
ο κύριος Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης, και
ο κύριος Νικόλαος Βαφειάδης, Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α A.E. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίωνn

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ