«Πρωτοβουλία: Δίκτυο Μουσικής Οικονομίας» Βερολίνο, Ιούλιος 2013 & Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2013. Βασικός υποστηρικτής αυτής της Ελληνογερμανικής πρωτοβουλίας είναι το Ίδρυμα Konrad Adenauer στην Ελλάδα.

pentzikis1pentzikis2Εκπρόσωποι της μουσικής σκηνής, της οργάνωσης μουσικών συναυλιών και του χώρου της εστίασης από το Βερολίνο και από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και εκπρόσωποι από το Δήμο Θεσσαλονίκης και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν  από τις 2 έως και τις 6 Οκτώβριου 2013 στην Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν την πρωτοβουλία «Δίκτυο Μουσικής Οικονομίας».
Η ελληνική και η γερμανική μεριά είχαν βρεθεί σε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας στο Βερολίνο τον Ιούλιο 2013, όπου και τέθηκαν τα θεμέλια για να ξεκινήσει η επιτυχημένη Ελληνογερμανική συνεργασία που έχει ως στόχο της να γίνει η Θεσσαλονίκη μουσική μητρόπολη κατά τα πρότυπα του Βερολίνου.
Στις συναντήσεις σε Βερολίνο και Θεσσαλονίκη συζητήθηκαν ποιες καλές πρακτικές και ποια χαρακτηριστικά μπορεί να υιοθετήσει η Θεσσαλονίκη για να αναδειχθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως μοναδικός μουσικός και καλλιτεχνικός προορισμός.
Βασικός υποστηρικτής αυτής της Ελληνογερμανικής πρωτοβουλίας είναι το Ίδρυμα Konrad Adenauer στην Ελλάδα, το οποίο έχει ως βασικό του στόχο την προώθηση της ελληνικής οικονομίας και να ενισχύσει την ανάπτυξη νέων και νεανικών κλάδων της αγοράς. Την πρωτοβουλία αυτήν υποστηρίζουν επίσης το “Berlin Music Commission” και το “Club Commission” από το Βερολίνο.
Η Ελληνογερμανική συνεργασία οδηγεί μεταξύ άλλων, τονίστηκε  και στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης, ένα νέο χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει η πόλη .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ