Φωτογραφίες: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ.

Με την παρουσία 30 δημοσιογράφων από τη Μακεδονία και τη Θράκη (συμμετείχε και τις δυο ημέρες η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το σεμινάριο με θέμα τις ελληνογερμανικές σχέσεις στην περίοδο της κρίσης. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη(Center for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία του Βερολίνου (Europäische Akademie Berlin). seminario1

 

Στόχος

Στόχος του ήταν να δώσει την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να ενημερωθούν και να πάρουν πληροφορίες από πρώτο χέρι σχετικά με τη γερμανική οικονομική πολιτική (φιλοσοφία, διαδικασία λήψεως αποφάσεων, κ.α.)

Ανάμεσα στους εισηγητές ήταν υψηλόβαθμοι Γερμανοί αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες οι οποίοι άκουσαν με προσοχή τις απόψεις των Ελλήνων δημοσιογράφων. Παρών κι ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών, κ.  MichaelGeorgLink, ο οποίος εξήγησε το ρόλο των ευρωπαϊκών και εθνικών θεσμών στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρώπης. Ο κ. Link δήλωσε υπέρ της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης και της δημιουργίας μιας Ομοσπονδίας με καθαρά Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. seminario3

Παρόντες σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας κ. IngoVonVoss και ο αντιπρόεδρος του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη κ. Νίκος Ευθυμιάδης οι οποίοι έκαναν παρεμβάσεις στις συζητήσεις που ακολουθούσαν κάθε ομιλία.

 

Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη 

Το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιδιώκει να προωθήσει τις δημοκρατικές, πλουραλιστικές και ειρηνικές αξίες στις κοινωνίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και πέρα από αυτή. Υποστηρίζει τις αρχές της κοινωνικής ευθύνης, της βιώσιμης ανάπτυξης, και τη συμφιλίωση μεταξύ των λαών της περιοχής. Το Κέντρο δραστηριοποιείται κυρίως  στους τομείς της εκπαίδευσης, της επικοινωνίας,  των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και της απασχόλησης.  Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους, προωθεί το διάλογο και την κατανόηση με εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και με πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της απασχόλησης καθώς και ευκαιρίες για ουσιαστικές συζητήσεις, μέσω σεμιναρίων, συνεδρίων και προγραμμάτων ανταλλαγών.

 

Ευρωπαϊκή Ακαδημία του Βερολίνου 

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία του Βερολίνου είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα μετεκπαίδευσης. Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1963 και διοργανώνει διεθνή σεμινάρια και διαλέξεις με πολιτικό περιεχόμενο, ιδίως στους τομείς της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,  την προώθηση της δημοκρατίας πάντα μέσα στο πνεύμα του διεθνούς πολιτικού διαλόγου. Σκοπός της Ακαδημίας είναι να συμβάλει στη μετάδοση και τη διάδοση των ευρωπαϊκών αξιών των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας καθώς και στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης και του εκδημοκρατισμού. Απευθύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, όπως οι δημοσιογράφοι, οι επιστήμονες, οι πολιτικοί ή και ανώτερα στελέχη της κρατικής διοίκησης, καθώς και σε ενδιαφερόμενους πολίτες.

(Η Ακαδημία δε διαθέτει δικά της κεφάλαια και στηρίζεται σε παροχές από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ