Από αριστερά: Αριστοτέλης Καραντής, Aurélie Daviron, Νίκος Φλώρος, Pierre Frolla, Philippe Gerard

Σημαντική διάκριση για τον Έλληνα Καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο στο Μόντε Κάρλο του Μονακό για το εορτασμό των 30 χρόνων από τον θάνατο της Πριγκίπισσας Grace.

Ο γλύπτης Νίκος Φλώρος μαζί με τον αποκλειστικό του Curator Αριστοτέλη Καραντή που επιμελείται τις εκθέσεις του ανά τον κόσμο.

Προσκεκλημένος από το Πριγκιπάτο του Μονακό, ο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος, για να τιμήσει τη Πριγκίπισσα του Μονακό Grace Kelly, δημιούργησε και εξέθεσε σε μία μοναδική ατομική έκθεση στο Μονακό στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 – Τα εξαίσια γλυπτά του ενθουσίασαν το κοινό του Μονακό στο ειδικό αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από τον θάνατο της Πριγκίπισσας Grace Kelly που αποτέλεσε την έναρξη της έκθεσης και των εορταστικών εκδηλώσεων με τίτλο GRACE: Symbol of Change,  που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως 16 Σεπτεμβρίου στο επιβλητικό Hotel de Paris στο Μόντε Κάρλο, Μονακό. Υπό την αιγίδα του Α.Υ. Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, η έκθεση  διοργανώθηκε από τον οργανισμό Ladies and the City και ο Νίκος Φλώρος κλήθηκε να παρουσιάσει τα γλυπτά του ανάμεσα στα οποία ήταν το αξέχαστο νυφικό της Πριγκίπισσας Grace, ένα πρωινό φόρεμα της και την γνωστή  Kelly’s Bag τα οποία αποτελούν την επιτομή της κομψότητας και του στυλ της Grace Kelly.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ξεκίνησαν με ένα λαμπερό γκαλά το βράδυ της Παρασκευής στο οποίο παρευρέθησαν διεθνής προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων του Πρίγκιπα Αλβέρτου και των μελών της κοινωνίας του Μονακό, μεταξύ των οποίων και ο διάσημος Γάλλος τηλεπαρουσιαστής, Stephane Bern, ο διεθνούς φήμης αθλητής Pierre Frolla και πολλοί άλλοι. Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος δεν δίστασε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τον κύριο Φλώρο προσωπικά για το ειδικό αφιέρωμα του στην μνήμη της μητέρας του. Την εκδήλωση κάλυψαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιβλητικό γλυπτό, το νυφικό της Grace Kelly είχε εκτεθεί σε επίσης ατομική έκθεση του Νίκου Φλώρου στο National Museum of Women in the Arts, Washington D.C. τον περασμένο Φεβρουάριο.Το γλυπτό, διαστάσεων 1,87μ χ 1,5 μ και με την ουρά του να φτάνει τα 5 μέτρα, παρουσιάστηκε μαζί με άλλα έργα του καλλιτέχνη σε ειδικά αφιερωμένη αίθουσα του Μουσείου. Για τη δημιουργία αυτού του γλυπτού ο καλλιτέχνης  χρειάστηκε 4.000 κουτάκια Coca Cola και τρία χρόνια εργασίας. Μετά από αυτό το ειδικό αφιέρωμα το μεγαλύτερο γλυπτό, το νυφικό της Πριγκίπισσας Grace θα εκτεθεί για το κοινό στο Metropole Palace στο Μόντε Κάρλο, Μονακό για παραπάνω από ένα μήνα.

Ο κ. Φλώρος συνέβαλε επίσης στην φιλανθρωπική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το γεγονός δωρίζοντας την Kelly’s Bag οι εισπράξεις της οποίας προσφέρθηκαν για τους σκοπούς του Princess Grace Foundation.

Ο Νίκος Φλώρος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Ecole des Beaux Arts) στο Παρίσι, καθώς και κλασικό πιάνο και κλασικό θέατρο. Τα γλυπτά του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Ανάμεσα στα βραβεία που έχει λάβει συμπεριλαμβάνεται το Μεγάλο Βραβείο, για την «Κόκκινη Βασίλισσα Ελισάβετ” κοστούμι, το οποίο απονέμεται από το Metropolitan Museum of Art Costume Institute και παρουσίασε η επιμελήτρια Harold Koda του Metropolitan Museum of Art Costume Institute. Έλαβε επίσης  το Μεγάλο Βραβείο, για το «Silver Elizabeth I” κοστούμι, από την French Heritage Society στο “Young friends Heritage Society” και το Χρυσό Μετάλλιο των Τεχνών και των Επιστημών του Ιδρύματος Albert Schweitzer στη Βιέννη τον Νοέμβριο του 2011.Το έργο του κ. Φλώρου έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση και έχει καλυφθεί από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters, BBC, Sky News, ABC News, New York Times, Vogue, W, Associated Press και πολλές άλλες ειδήσεις και τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. έχω δει και έργα του στη θεσσαλονίκη,φορέματα της μαρίας κάλλας.απίθανα αριστουργήματα.άπιαστο ταλέντο.καινοτομία στην τέχνη.

  2. Συγχαρητήρια, Νίκο!
    Τα μουσεία, περιμένουν τα έργα σου!

  3. Συγχαρητήρια!
    Πανέμορφη δουλειά!
    Η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιους ταλαντούχους ανθρώπους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ