Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση 34χρονου άνδρα με μαχαίρι. Συνελήφθη ο δράστης. Άγνωστα τα κίνητρά του, με τις αρχές να αποκλείουν μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.Το περιστατικό σημειώθηκε σε αστικό λεωφορείο του Λύμπεκ, μια πόλη στη βόρεια Γερμανία που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από το Αμβούργο. Το απόγευμα της Παρασκευής και μέσω twitter η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δράστης είναι ένας 34χρονος άνδρας, Γερμανός πολίτης, κάτοικος Λύμπεκ. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έχει ιρανική καταγωγή.

O δράστης κατέφερε να τραυματίσει συνολικά έξι άτομα με μαχαίρι, έναν εκ των οποίων σοβαρά, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν πάνω στον πανικό που προκλήθηκε και στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν άμεσα το λεωφορείο.

Σακίδιο με εύφλεκτα υλικά

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, λίγο μετά το μεσημέρι ο δράστης έριξε ξαφνικά στο πάτωμα ένα σακίδιο, έβγαλε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε εναντίον των επιβατών. Ο οδηγός σταμάτησε αμέσως το λεωφορείο που εκείνη την ώρα μετέφερε συνολικά 70 επιβάτες και άνοιξε τις πόρτες. Ο δράστης κατάφερε να τραυματίσει έξι ανθρώπους πριν ακινητοποιηθεί από επιβάτες. Στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που κατέφτασαν στην περιοχή μετά από μερικά λεπτά.

Επί τόπου βρέθηκαν άμεσα και πυροτεχνουργοί καθώς από το σακίδιο του δράστη έβγαιναν καπνοί. Από τις έρευνες προκύπτει ότι περιείχε εύφλεκτα υλικά, αλλά όχι εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια ούτε για ριζοσπαστικοποίηση του δράστη. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

dpa, bild.de, Κώστας Συμεωνίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ