Με αφορμή την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Πανεπιστήμιο Trakya (Αδριανούπολη Τουρκίας), επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. İsmail Sefa Yüceer την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια κ. Αναστασία Σαλή-Παπασαλή στην Πρυτανεία (Ιόνιος Ακαδημία), την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, με κύριο θέμα συζήτησης την υλοποίηση της Συμφωνίας.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σ’ ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, συμφωνήθηκε η επέκταση της ακαδημαϊκής συνεργασίας και με άλλα ομοταγή ιδρύματα της Τουρκίας σε θέματα Πολιτισμού, Λογοτεχνίας και Μουσικής και ιδιαίτερα στα γνωστικά αντικείμενα της Οθωμανικής περιόδου (Οθωμανική παλαιογραφία, Οθωμανικά Αρχεία, Οθωμανική Ιστορία, Οθωμανική Τέχνη κ.άλ.).
Η Πρύτανης ενημέρωσε τον κύριο Πρόξενο σχετικά με την ιστορία και τις προοπτικές του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Ιόνιο Ακαδημία, αλλά και την τοπική ιστορία και αρχιτεκτονική.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρύτανης Αν. Καθηγητής κ. Σταύρος Κάτσιος, ο Πρόεδρος του Τμ. Μουσικών Σπουδών Καθηγητής κ. Χάρης Ξανθουδάκης, ο Πρόεδρος του Τμ. Ιστορίας Αν. Καθηγητής κ. Γρηγόριος Ψαλλίδας και τα μέλη Δ.Ε.Π. κ.κ. Γεώργιος Μιχαλακόπουλος, Τουρκολόγος (Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ) και Γεώργιος Παπαϊωάννου, Μουσειολόγος (Τ.Α.Β.Μ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ