Πριν 30 ολόκληρα χρόνια, το 1982 για την ακρίβεια, ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ludwigshafen. Από έλληνες Ηπειρώτες που το μεράκι και η αγάπη τους για την πατρίδα και την παραδοσιακή μουσική τους ώθησε να προχωρήσουν στην ίδρυση τοπικού Ηπειρωτικού Συλλόγου. Ο Σύλλογος είχε τεράστια απήχηση τα πρώτα χρόνια όμως την τελευταία δεκαετία διάφορα προβλήματα και αντιξοότητες τον οδήγησαν σε μαρασμό και σε ουσιαστική αδράνεια.

Μέχρι το 2011 που ξαφνικά μια παρέα νέων παιδιών γεμάτα νοσταλγία για την παραδοσιακή μας μουσική και το χορό που τόσο είχε λείψει στην περιοχή μας, οργάνωσε μια ελεύθερη χορευτική ομάδα με στόχο να μπορούν όλο και περισσότεροι να μαθαίνουν και να χορεύουν τα Ηπειρώτικα τραγούδια. Αυτή η πρωτοβουλία ήταν και το έναυσμα για να ασχοληθούν και πάλι οι Ηπειρώτες της περιοχής με την επαναλειτουργία του έως τότε υπό διάλυση τοπικού Ηπειρωτικού Συλλόγου. Αφού ήρθαν σε επαφή με την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης και έλαβαν τις απαραίτητες πληροφορίες προχώρησαν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε ο Σύλλογος να επανακτήσει την ταυτότητα του και μέσω Γενικής συνέλευσης να αποκτήσει Δ.Σ. και εγγεγραμμένα μέλη.

Τις 3 Δεκεμβρίου στους χώρους της Ενορίας του Ludwigshafen έλαβε χώρα η Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή πλήθους Ηπειρωτών που εξέλεξαν και το νέο Δ.Σ, στο οποίο αξίζει να αναφέρουμε ότι απαρτίζεται και από νέους ανθρώπους μέλη της ιδρυτικής χορευτικής ομάδας και το οποίο αποτελείται από τους εξής:( Σε άλλο αρχείο φωτογραφία και το Δ.Σ.)

Με αυτό τον τρόπο το επετειακό έτος 2012(30 χρόνια από την ίδρυσή του) βρίσκει τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Ludwigshafen και πάλι σε δράση με περισσότερα από 150 Μέλη και με ιδιαίτερα έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Ομογένειας.Στο πλευρό τους στάθηκε από την πρώτη στιγμή και η Ενορία του Ludwigshafen με τον ιερέα της π. Κωνσταντίνο Ζαρκανίτη, που με ευχαρίστηση παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορία μας, ώστε να πραγματοποιούνται οι πρόβες του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου.

Στην πρώτη επίσημη εκδήλωση μετά την επαναλειτουργία του της 3 Μαρτίου του 2012 περισσότερα από 400 άτομα έδωσαν το παρών για να γιορτάσουν και να καμαρώσουν τη νεολαία και το χορευτικό συγκρότημα του Ηπειρωτικού μας Συλλόγου. Στις δράσεις του Συλλόγου αξίζει να αναφέρουμε την παρουσία του χορευτικού μας ως προσκεκλημένου από διάφορες ενορίες, καθώς και από άλλους εθνικοτοπικούς Συλλόγους(Ποντίους,Κρήτες, κ.α.). Επίσης τη δημιουργία  ηλεκρονικής ιστοσελίδας(www.epiruslu.eu), όπως επίσης και την έκδοση επετειακών-συλλεκτικών t-shirt για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, αλλά και φιλανθρωπικών ενεργειών(συλλογή ρούχων και τροφίμων για την Ελλάδα κ.α.).

Ας ευχηθούμε λοιπόν η πρωτοβουλία αυτή που αγκαλιάστηκε από όλους του Ηπειρώτες της περιοχής να έχει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και να προσελκύει συνεχώς νέους ανθρώπους με αγάπη και ενδιαφέρον για την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την άξια εκπροσώπηση του Ελληνισμού και του Ηπειρωτισμού στην Ευρώπη.

Δημήτριος Κατσάνος

Γεν. Γραμματέας Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

 

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

DER VORSTAND

  • Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Τσουμάνης
  • Αντιπρόεδρος: Σωτήριος Χήρας
  • Γεν. Γραμματέας: Χαράλαμπος Καρακατσάνης
  • Ειδ. Γραμματέας: Σταύρος Χριστοδούλου
  • Α’ Ταμίας: Απόστολος Τσιρογιάννης
  • Β’ Ταμίας: Θωμάς Τζάκος
  • Μέλος: Λάμπρος Τσιρογιάννης
    • 1. Vorsitzender: Konstantinos Tsoumanis
    • 2. Vorsitzender: Sotirios Chiras
    • 1. Schriftführer: Charalampos Karakatsanis
    • 2. Schriftführer: Stavros Christodoulou
    • 1. Kassier: Apostolos Tsirogiannis
    • 2. Kassier: Thomas Tzakos
    • Mitglied: Lampros Tsirogiannis

      Von links nach rechts: Stavros Christodoulou, Lampros Tsirogiannis, Konstantinos Tsoumanis, Charalampos Karakatsanis , Thomas Tzakos, Apostolos Tsirogiannis, Sotirios Chiras.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ