Αλεξάνδρεια,  04.02.2011. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Στέφανος Π. Ταμβάκης, ευρισκόμενος στην έδρα του στην Αλεξάνδρεια, παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Από την πρώτη μέρα, που άρχισαν οι ταραχές στην Αίγυπτο, ο κ. Ταμβάκης βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Γιώργο Διακοφωτάκη, τους Πρόεδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων Αλεξάνδρειας Γιάννη Σιόκα και Καΐρου.Χρήστο Καβαλή, τα μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής, τις ηγεσίες των ομογενειακών οργανώσεων και την παροικία, με στόχο την ασφάλεια των Ελλήνων που παραμένουν στην Αίγυπτο και την ψύχραιμη αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Δόλλη, ο κ. Ταμβάκης ενημέρωσε για την κατάσταση των Ελλήνων, που παραμένουν στην Αλεξάνδρεια και στην Αίγυπτο, γενικότερα, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, ευχαρίστησε, για άλλη μια φορά, τον Υφυπουργό Εξωτερικών, για την απόλυτα επιτυχή επιχείρηση μεταφοράς Ελλήνων στην Ελλάδα, την περασμένη Τρίτη, αλλά και για την πλήρη συμπαράσταση της Ελληνικής κυβέρνησης και του ιδίου, προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της Αιγύπτου, τις δύσκολες αυτές ώρες.

Το πρωί, ο κ. Ταμβάκης επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο οποίος μετέβη στην Αλεξάνδρεια από το Κάιρο μέσω του Σάρμ ελ Σέιχ, και είχε συνεργασία μαζί του για τα τρέχοντα θέματα.

Επισκέφθηκε, επίσης, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΚΑ Γιάννη Σιόκα και μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής, τον Οίκο Ευγηρίας «Αντωνιάδη-Κανισκέρη» και συνομίλησε με τους τροφίμους που φιλοξενούνται σε αυτό, τονίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό τους.

Παράλληλα, είναι σε επικοινωνία και ενημερώνεται από τις Αρχές της Αιγύπτου για τις τρέχουσες εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ