Ο αντικαγκελάριος και υπ. Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ συναντήθηκε με τούρκους αξιωματούχους με αντικείμενο τις εμπορικές σχέσεις και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία για να έχει διάφορες επαφές, παρέθεσε δεξίωση στο Atakule, ένα από τα κτίρια-ορόσημα της Άγκυρας. Στη δεξίωση παρέστησαν οι υπουργοί Εμπορίου Ομέρ Μπόλατ, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Τουρκία Γιούργκεν Σουλτς, ο επί κεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία πρέσβης Νικόλαους Μέγιερ-Λάντρουτ και πολλά στελέχη του τουρκικού και γερμανικού εμπορικού κόσμου.

Στην ομιλία του στη δεξίωση, ο Χάμπεκ είπε ότι Γερμανός υπουργός Οικονομίας ήρθε στην Τουρκία για πρώτη φορά το 2018 και ότι είχε περάσει πολύς καιρός από τότε. Τονίζοντας ότι η σημερινή (χθεσινή) ημέρα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα για τον ίδιο και τη γερμανική αντιπροσωπεία, ο Χάμπεκ δήλωσε ότι είχε σε βάθος συζητήσεις για οικονομικά θέματα, εμπορικές βιομηχανίες, αύξηση της ποσότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υπέρβαση εμποδίων στις εμπορικές σχέσεις και πολλά θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια.

«Έχω πολλά να συζητήσω με τους συναδέλφους στην ΕΕ»

«Ήταν πολύ συγκεκριμένες συζητήσεις και έδωσαν σε εμένα και στην ομάδα μου πολλά να κάνω όταν βρεθώ στη Γερμανία και πολλά να συζητήσουμε με συναδέλφους από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Χάμπεκ αναφερόμενος στις επαφές που είχε με Τούρκους αξιωματούχους. Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα, Γιούργκεν Σουλτς, δήλωσε επίσης ότι είχε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εκδήλωση από το 2018. Ο κ. Σουλτς επεσήμανε ότι στη δεξίωση παραβρέθηκαν διακεκριμένοι προσκεκλημένοι, ειδικοί και μεγάλη αντιπροσωπεία από τον επιχειρηματικό κόσμο που έφερε μαζί του ο Υπουργός Χάμπεκ.

Χθες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εμπορίου Ομέρ Μπόλατ και αργότερα, ο Χάμπεκ και η αντιπροσωπεία του έγιναν δεκτοί από τον Αντιπρόεδρο Τσεβντέτ Γιλμάζ.

Ο Χάμπεκ αναμένεται να παραστεί σήμερα στο Τουρκο-γερμανικό Ενεργειακό Φόρουμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ