ΒΟΝΝΗ. Στο πλαίσιο περιοδείας στο ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ο τέως υπουργός, βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφθηκε την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας στη Βόννη.

Αν και η επίσκεψή του είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ο κ. Στυλιανίδης συζήτησε με το ΔΣ της ΟΕΚ γύρω από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις σχετικές θέσεις του κόμματός του, γύρω από τα εθνικά θέματα και τον ρόλο της Ελληνικής Διασποράς, καθώς επίσης τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και εξυγίανσης των δημοσιονομικών της χώρας.

Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της ΟΕΚ και για τα επίκαιρα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομογένεια στην Γερμανία, όπως οι εξελίξεις στην εκπαίδευση Ελληνοπαίδων εξωτερικού, η κατάσταση που δημιουργείται με την κατάργηση ελληνικών σχολείων και Προξενείων στη Γερμανία, η αναγνώριση του εκλογικού δικαιώματος στους αποδήμους κ.α.

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε την ΟΕΚ να είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ομάδα εργασίας αναφορικά με τον Απόδημο, η οποία θα συγκροτηθεί στο πλαίσιο της εκπονήσεως του μελλοντικού κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ που έχει ανατεθεί στον ίδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ