Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία (ΟΕΚ) στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου συζητείται με την διαδικασία του κατεπείγοντος άρθρο που προβλέπει την εξ ολοκλήρου περικοπή ποσού 15 εκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο προβλέπεται για την καταβολή επιμισθίου σε αποσπασμένους στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς.

Η ΟΕΚ υπενθυμίζει ότι ήδη οι διάφοροι τομείς ενδιαφέροντος των αποδήμων έχουν υποστεί τα τελευταία δύο έτη σημαντικές μειώσεις και καταργήσεις, ενώ επισημαίνει ότι η πλήρης περικοπή του ποσού αυτού που αφορά το ιδιαίτερης εθνικής σημασίας θέμα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων οδηγεί στην εξάλειψη και του τελευταίου ίχνους ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΓΕΡΜΝΑΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΔΩ ΑΛΛΑΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
    ΤΟΥ 1980 ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ
    ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ,ΣΧΩΛΕΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ
    ΕΝ ΒΑΘΜΗΔΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΒΟΛΗ =ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΩΝ =.ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΗΤΟ ΕΝΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ 1/3
    ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΦΥΠΝΗΣΕ ΤΟ Υ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΗ Η ΕΝΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΔΙΟΤΙ
    Η ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗΝ
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΝ ΠΟΥ ΔΙΑ ΕΙΜΕΘΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΥΘΕΩΣ
    ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΔΩ ΝΕΟΛΑΙΑ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ
    ΟΡΙΖΟΝΤΑ.
    ΜΦΧ
    ΚΣ

  2. Πολύ σωστά θέτεις το θέμα των ελλ. σχολείων αγαπητέ μου φίλε KONSTADIN SCHNEL. Μακάρι να είχαν και τις δικές σου απόψεις πολλοί συμπατριώτες μας στη Γερμανία. Έιναι αληθεια ότι το ελλ.σχολείο από την αρχή καρκινωβατούσε. Οι περισσότεροι εδώ αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί,το μόνο κίνητρο που είχαν και έχουν ήτανε και είναι το οικονομικό, η λούφα και η αξιοποίηση της εδω παραμονής τους, όπως εκμάθηση της γλώσσασ κλπ.
    Τα δικά μου παιδιά δεν παρακολούθησαν το ελλ.σχολείο.
    Αισθάνονται Έλληνες περισσότερο από αυτούς που φωνασκούν και γνωρίζουν πολύ περισσότερα από τα ελληνόπουλα που φοίτησαν στα ελληνόγλωσσα σχολεία.Νομίζω ότι πρέπει κάποτε να σταματήσει η καπηλεία του ελλ.σχολείου!
    Λιακεέας Παναγιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ