Στη σύσταση, συγκρότηση και ορισμό μελών Ειδικής Επιτροπής για τον προσδιορισμό τυχόν ποσού αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, προχώρησε με απόφαση ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικνομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Έργο της Επιτροπής είναι ο προσδιορισμός τυχόν ποσού αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Με απόφαση της Επιτροπής, δύναται να συνεπικουρούν το έργο της φυσικά πρόσωπα από άλλα Υπουργεία, Ερευνητικούς φορείς και Ανώτατα Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα της χώρας, χωρίς αμοιβή. Το όλο έργο της Επιτροπής και των συνεπικουρούντων προσώπων θα διέπεται από τις αρχές της απόλυτης εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας.

Η Επιτροπή συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και οφείλει να παραδώσει το έργο της έως την 31.10.2014.

Στην ίδια Επιτροπή προβλέπεται η συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και από άλλους σχετιζόμενους φορείς, και ορίζονται ως μέλη της τους κατωτέρω:

1. Παναγιώτη Καρακούση του Αναστασίου, Επίτιμο Γενικό Διευθυντή του Γ.Λ. Κράτους, ως συντονιστή.

 

2. Βασίλειο Μανεσιώτη, πρώην Διευθυντή στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος και νυν Σύμβουλο της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, ως αναπληρωτή συντονιστή.

 

3. Βασίλειο Κατριβέση του Κωνσταντίνου, με βαθμό Α’, του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, Προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε.

 

4. Στυλιανό Μαραβελάκη του Αναστασίου, με βαθμό Β’, του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης ΔημοσιονομικώνΕλέγχων.

 

5. Δημήτριο  Τσάκωνα του Γεωργίου, με βαθμό Β’, του κλάδουΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί με απόσπαση στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ