Με ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό περίπτερο συμμετείχε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (περίπτερο 15, stand 16) από τις 18 έως και τις 21 Νοεμβρίου 2010.

Με δυναμική και έντονη παρουσία και με επίκεντρο για την τρέχουσα περίοδο τον αστικό και χιονοδρομικό τουρισμό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας παρουσίασε την ταυτότητά της και ανέδειξε μέσω του επικαιροποιημένου και πλούσιου οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού τις τουριστικές δυνατότητες που προσφέρει στους επισκέπτες του Νομού.

Την επίσημη έναρξη των εργασιών της Έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ., κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ.. Κατά την περιήγησή του στους εκθετήριους χώρους, δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και το περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας. Στην ολιγόλεπτη, αλλά καθ’ όλα εποικοδομητική συζήτηση που είχε με την Προϊσταμένη του Γραφείου Τουρισμού, κ. Ευανθία Τζήμου, παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανάλυση της κ. Τζήμου σχετικά με το σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος του Νομού Δράμας, τα επίπεδα επισκεψιμότητας και τις χώρες προέλευσης των τουριστών, ενώ αναφέρθηκαν και στη νέα διαφημιστική καμπάνια του Ε.Ο.Τ.. Ο κ. Υπουργός, αφού συνεχάρη τα μέλη της δραμινής αποστολής για τη δυναμική, πλήρη και οργανωμένη παρουσία του Νομού, καθώς και για την πρωτοτυπία και αισθητική του περιπτέρου, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι από πλευράς Υπουργείου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού Δράμας.

Το περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας επισκέφθηκε ακόμα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γεώργιος Νικητιάδης, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, καθώς και tour operators και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου γενικότερα, μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί, σχολεία, σύλλογοι και σωματεία που διοργανώνουν ολιγοήμερες αποδράσεις στο Νομό και πλήθος πολιτών που έσπευσαν να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις και υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας.

Στο περίπτερο κλήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, φορείς του Νομού Δράμας καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Δράμας, της Εταιρείας Ανάπτυξης Εναλλακτικού Τουρισμού «Έκσταση», καθώς και επιχειρηματίες του κλάδου.

Πραγματοποιήθηκε επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα hosted buyers, στο οποίο συμμετείχαν tour operators από πολλές χώρες. Μέσα από την παράλληλη αυτή δράση δίνεται η δυνατότητα προώθησης συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων, εξεύρεσης νέων αγορών για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, γνωριμίας με τις νέες τάσεις και την τουριστική κίνηση σε διεθνές επίπεδο, καθώς και ανταλλαγής εμπειριών για πραγματοποίηση επαφών με επιχειρηματίες άλλων χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ