Μια σειρά από ερωτήματα προκύπτουν μετά την τρομοκρατική επίθεση της στο Νότιο Λονδίνο. Η βρετανική κυβέρνηση εξήγγειλε ριζικές αλλαγές στη μεταχείριση πρόωρα αποφυλακισμένων. Συνέπειες για την εικόνα του Μπ.Τζόνσον.Μια σειρά από ερωτήματα προκύπτουν μετά την τρομοκρατική επίθεση της Κυριακής στο Νότιο Λονδίνο.

Ο 20χρονος δράστης Σάντες Αμάν απολύθηκε από τις φυλακές τον Ιανουάριο αφού εξέτισε το μισό της ποινής των τριών χρόνων και τεσσάρων μηνών που του επέβαλε το δικαστήριο. Είχε καταδικαστεί για κατοχή και διάδοση τρομοκρατικών εγχειριδίων και θεωρείτο ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Γιατί ένα τέτοιο άτομο εξέτισε μόνο το μισό της ποινής του, είναι ένα ερώτημα που θα απαιτήσει ειδική έρευνα. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Αμάν κρατούσε μαχαίρι και έφερε ψεύτικο γιλέκο με εκρηκτικά. Δεν πρόλαβε να προκαλέσει θύματα πέρα του τραυματισμού των τριών ατόμων, λόγω της άμεσης παρέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που τον σκότωσε επί τόπου. Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε, ότι ο δράστης παρακολουθείτο από την απόλυση του και μετά, εξ ου και η αστραπιαία επέμβαση των ειδικών δυνάμεων.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Στρίτχαμ, περιοχή του Νοτίου Λονδίνου, το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της οποίας είναι αφρικανικής καταγωγής και πιστεύεται πως διαθέτει τρομοκρατικούς πυρήνες, πλήττει απ΄ευθείας τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μετά την επίθεση στην γέφυρα του Λονδίνου, τον περασμένο Ιούνιο, δεσμεύτηκε να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αυστηροποίησης των μέτρων για την καταστολή της τρομοκρατίας, χρόνιας απειλής της ασφάλειας των πολιτών.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ