Ενημερωτική επίσης συνάντηση του Προέδρου του ΠΣΗΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Καλογιάννη.

Συνάντηση εργασίας είχε αντιπροσωπία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) αποτελούμενη από τον πρόεδρο της κ. Χρυσόστομο Δήμου  και τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Νικόλαο Γκατζογιάννη στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Γ.Γ.  κ. Άγγελο Συρίγο.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, στα πλαίσια της επίσκεψης του προεδρείου στην Ελλάδα, και ασχολήθηκε με θέματα που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες όπως τη διακοπή του βοηθήματος ΟΓΑ που ελάμβαναν οι υπερήλικες  βορειοηπειρώτες και τη χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, ζητά στο πρώτο θέμα την έμπρακτη υποστήριξη του Ελληνικού Κράτους, για την επίλυση αυτού και τη συνέχιση της χορήγησης του βοηθήματος.   Στο δεύτερο θέμα που αφορά τη χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας στους ομογενείς,  κατόχους δελτίου ταυτότητας ομογενούς, το ΠΣΗΕ εισηγείται την επίσπευση των διαδικασιών με ταυτόχρονη μείωση της γραφειοκρατίας.

Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της ψήφου των αποδήμων. Το ΠΣΗΕ χαιρετίζει κάθε προσπάθεια η οποία οδηγεί στη χορήγηση ψήφου στους αποδήμους  και στις χώρες διαμονής τους.

Ο Υπουργός έδειξε ευαισθητοποιημένος για όλα τα θέματα που του ετέθησαν, και διαβεβαίωσε το ΠΣΗΕ ό,τι θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να λυθούν αυτά με θετικό τρόπο.

Σπύρος Κωσταδήμας

Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας

του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Ενημερωτική  συνάντηση του Προέδρου του ΠΣΗΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Καλογιάννη

 Ενημερωτική συνάντηση είχε ο κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον κ. Σταύρο Καλογιάννη, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων . Ο κ. Δήμου ενημέρωσε για τις δράσεις του Συμβουλίου τον Υπουργό και ταυτόχρονα ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων , και ιδιαίτερα την πορεία  υλοποίησης των μεγάλων έργων υποδομής (Β΄ και Γ΄ Φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας, Ιόνια Οδός, Ε65, Αμβρακία- Άκτιο, που είναι άμεσα συνυφασμένα και με την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Ο κ. Δήμου ζήτησε να επισπευτούν αυτά τα έργα διότι θα συμβάλουν με τη σειρά τους στην ανάπτυξη της Ηπείρου και θα δώσουν νέες θέσεις απασχόλησης.

Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ