Με πυροτεχνήματα, μουσική και χορό υποδέχθηκαν το 2013  οι χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες, οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν Πρωτοχρονιά στην πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, το Ντίσελντορφ. Το Ντίσελντορφ είναι μετά την Κολωνία η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Το μεγαλύτερο μέρος του Ντίσελντορφ βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Ρήνου. Χτίστηκε στο σημείο όπου ο ποταμός Ντίσελ χύνεται στον Ρήνο. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της κοιλάδας του Ρουρ.  Από νωρίς το βράδυ χιλιάδες ντόπιοι αλλά και μετανάστες είχαν στήσει το δικό τους γλέντι προκειμένου να υποδεχθούν το νέο έτος με χαρά και αισιοδοξία. Και δεν διαψεύτηκαν… Αμέσως μετά την έλευση του νέου χρόνου η πόλη μετατράπηκε σε ένα απέραντο πανηγύρι με χιλιάδες πυροτεχνήματα να κοσμούν τον ουρανό της, ενώ οι ευχές για ένα ειρηνικό, δίκαιο και γεμάτο υγεία 2013 ακουγόταν μεταξύ των χιλιάδων πολιτών.

Στο Ντίσελντορφ είχαν συρρεύσει από προηγούμενες μέρες επισκέπτες από άλλες περιοχές της χώρας αλλά και ξένα κράτη, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή διαθέτει μουσεία μεγάλου ενδιαφέροντος, περίφημα πνευματικά ιδρύματα όπως την Ακαδημία Καλών Τεχνών και λαμπρά κτίρια (που αποκαταστάθηκαν γενικά μετά τον πόλεμο), ανάμεσα στα οποία το σπίτι που γεννήθηκε ο Χάινριχ Χάινε, ο γοτθικός ναός του Αγίου Λαμβέρτου και το δημαρχείο του 16ου αιώνα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ήταν παρούσα σε αυτό το γλέντι παραθέτοντας το παρακάτω φωτογραφικό υλικό. Παράλληλα εύχεται σε όλους τους αναγνώστες της χρόνια πολλά και ένα 2013 γεμάτο υγεία και δημιουργία. Με την ελπίδα, ότι η πατρίδα μας, η Ελλάδα, θα ξεπεράσει την οικονομική αδυναμία και θα αποκτήσει ξανά τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ