Επιστολή προς τον Συντονιστή Α/Β/θμιας εκπαίδευσης κυρ. Μακρή, με κοινοποίηση σε γονείς, κόμματα, φορείς και ΜΜΕ απέστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Βαυαρίας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Κρίκης. Η Ομοσπονδία ζητά ενδελεχή ενημέρωση για μια σειρά από εκπαιδευτικά ζητήματα. Η επιστολή έχει ως εξής:

Θέμα : Σχολική Χρονιά 2012/2013 .

Αξιότιμε κύριε Μακρή, μπαίνουμε στην 3 εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2012/13 στην Βαυαρία.

Η Ομοσπονδία Γονέων Βαυαρίας, οι Σύλλογοι και οι Σχολικές επιτροπές, αλλά κυρίως οι γονείς και μαθητές μας, ζητάνε να μας ενημερώσετε αναλυτικά, με ειλικρίνεια και τα πραγματικά στοιχεία, για την κατάσταση που βρίσκονται τα ελληνικά σχολεία στην περιοχή.

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς στα παρακάτω:

1)    Ποιά σχολεία και που λειτουργούν στην Βαυαρία το σχολικό έτος 2012/13.

2)    Πόσους μαθητές έχει κάθε σχολείο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και κάθε τάξη.

3)    Πόσους εκπαιδευτικούς έχει κάθε σχολείο, ειδικότητες και τα ωράρια αυτών.

4)    Ποιά είναι η κτηριακή υποδομή, τα συμβόλαια αυτών, συμπεριλαμβανομένου και την τεχνική υποδομή και γυμναστηριακή υποστήριξη, αν υπάρχει και αν όχι πως γίνετε.

5)    Ποιά είναι η διαφορά σε μαθητικό δυναμικό από το Σχ, Έτος 2011/12 με 2012/13.

6)    Ποιά είναι η διαφορά σε εκπαιδευτικό δυναμικό από το Σχ, Έτος 2011/12 με 2012/13.

7)    Ποιές ειδικότητες, πως και πόσοι εκπαιδευτικοί τις καλύπτουν στα σχολεία μας.

8)    Πόσοι εκπαιδευτικοί έφυγαν πέρυσι, γιατί,  και πόσοι αναπλήρωσαν τα κενά τους.

9)    Πόσοι μαθητές έχουν εγγραφεί/μετεγγραφεί από σχολεία της Ελλάδας και πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το οξυμένο πρόβλημα των μαθητών (νέοι ματανάστες) στην παρακολούθηση των γερμανικών μαθημάτων.( πχ: ενισχυτική διδασκαλία ).

Ακόμα θέλουμε να γνωρίζουμε επίσημα:

1)    Τι γίνετε και αν υπάρχουν οποιεσδήποτε επιπτώσεις, στους μαθητές της 3ης Λυκείου, εάν δεν διδαχθούν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, κάποιο μάθημα, με αποτέλεσμα να μην έχουν  βαθμό στο τελικό απολυτήριό τους.

2)    Τί γίνετε και που βρισκόμαστε σήμερα, με το περιβόητο οικόπεδο που αγοράστηκε από τον Δήμο του Μονάχου (πρίν 15 περίπου χρόνια) για την ανέγερση ελληνικού σχολικού συγκροτήματος με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και έμεινε ανεκμετάλευτο μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να είμαστε ίσως υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε στην Γερμανική πλευρά άμεσα.

3)    Αν θα υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα Πανεπιστήμια.

4)    Τι γίνετε και που βρισκόμαστε σήμερα, με το λεγόμενο Δίγλωσσο Σχολείο/Λύκειο.

Αξιότιμε κυρ. Μακρή,

όπως στην τηλεφωνική μας επαφή, μας ζητήσατε να απευθυνόμαστε στο γραφείο σας για τυχόν ερωτήματα και πληροφορίες για να έχουμε επίσημη ενημέρωση από εσάς, περιμένουμε με ενδιαφέρον την ολοκληρωμένη γραπτή απάντησή σας.

Για την Ομοσπονδία Γονέων Βαυαρίας

Ο  Πρόεδρος

Κρίκης Αθανάσιος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ