Επιμέλεια κειμένων:  Αποστόλης Ζώης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΓΣΑ) και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΣΑΓΣΑ) προσκάλεσαν κάθε ενδιαφερόμενο με άριστες γνώσεις Γερμανικών στην πρώτη «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» που έλαβε χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10.00΄-17.00΄ στη ΓΣΑ.

germaniki5
«Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα της Γερμανικής, της Αυστριακής και της Ελβετικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Επιπλέον, υποστηρίχθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στην εκδήλωση παρέστη και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ.

Απαντήσεις

Ποιες είναι οι προοπτικές της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και στις γερμανόφωνες χώρες; Ποιες οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση στα διάφορα επαγγέλματα;

Και ποιες οι ευκαιρίες απασχόλησης;  Αυτά ήταν τα θέματα που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με διάφορες επιχειρήσεις και ιδρύματα στα ενημερωτικά περίπτερα στο φουαγιέ. Εκτός αυτού, είχαν  τη

δυνατότητα να παραδώσουν τα βιογραφικά τους και να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την αγορά εργασίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

germaniki6
Workshops

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων μάλιστα είχε αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.dsathen.gr και www.exdsathen.gr.

 

Μπορούσαν, επίσης, να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας (workshops) με θέματα που ενδιαφέρουν όσους αναζητούν εργασία, όπως, για παράδειγμα, η σωστή σύνταξη ενός βιογραφικού, η χρήση του LinkedIn, οι προοπτικές εργασίας στους τομείς της υγείας και της

εκπαίδευσης στη Γερμανία κλπ. Τόσο η είσοδος στην «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» όσο και η συμμετοχή στις ομάδες εργασίας ήταν δωρεάν.

 Επιχειρήσεις και Ιδρύματα

Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής «Ημέρας Ευκαιριών Εργασίας», βρέθηκαν  στη διάθεση των επισκεπτών οι παρακάτω επιχειρήσεις και ιδρύματα: Academic Pool, Accenture, Advantage Austria, Aktion Personal, Alfred Kärcher GmbH, Amrop Ελλάς ΑΕ, Axia Personal, DAAD, Dr. Holldorf Consult, European Dynamics, Goethe-Institut, HR Passport, ICAP, Jessica Kluge International Recruitment, Kariera.gr, Lidl Ελλάς & ΣΙΑ ΟΕ, Linde Hellas Ltd, ManpowerGroup, Medstep, Mondelēz International, Omega 8, Optimal Business Action, OTE-COSMOTE, Retail@Link, SAP Ελλάς, Siemens, Treelogics Software Services GmbH, Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW),

germaniki1
Το περίπτερο του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW)

Trenkwalder, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ίδρυμα Friedrich Ebert, το Ίδρυμα Konrad-Adenauer, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, o OAEΔ με την υπηρεσία EURES και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας (ΖΑV Νυρεμβέργης).

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών βρίσκεται στην οδό Δημοκρίτου 6 & Ζηρίδη στο Μαρούσι (πίσω από το εμπορικό κέντρο Avenue στην Κηφισίας), τηλ.: 2106199261-5.

Άλλα νέα

Με το σύνθημα «Στην υγειά σας!» πραγματοποιείται και φέτος παραδοσιακά το Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων της Γερμανικής Σχολής και των Αποφοίτων, καθώς και εκπρόσωποι των γονέων σας προσκαλούν στις 12 Οκτωβρίου 2013, από τις 12.00 έως τις 20.00, σε μια φιλική γιορτή με ατμόσφαιρα Μονάχου.

germaniki
Οι κ. κ. Λαζαρίδης και Κελέμης

Με δροσερή μπύρα, γερμανικά λουκάνικα και κουλούρια Brezel, καθώς και με μουσική όλων των δεκαετιών, οι απόφοιτοι και οι φίλοι της Γερμανικής Σχολής, αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να πάρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μια γεύση από το βαυαρικό Oktoberfest. Βάλτε τη Σχολή μας στο πρόγραμμά σας αυτό το απόγευμα κι’ ελάτε να περάσετε μερικές ευχάριστες ώρες με φίλους. Είναι μια καλή ευκαιρία να ξανασυνδεθείτε με παλιούς γνωστούς και να κάνετε νέες γνωριμίες, ν’ απολαύσετε γερμανικές λιχουδιές και να περάσετε ένα ξεχωριστό Σάββατο. Τα έσοδα προορίζονται για το νέο ταμείο υποτροφιών για μαθητές της Σχολής. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε !

Βραβείο νέων WaltraudNetzer σε μαθητές της Αθήνας, του Διστόμου και των Καλαβρύτων

Το  „πρόγραμμα συνάντησης“ της Γερμανικής Σχολής Αθηνών βραβεύτηκε φέτος με το Βραβείο νέων WaltraudNetzer  του Συλλόγου  „Κατά της λήθης – Υπέρ της Δημοκρατίας“

germaniki4
«Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

(GegenVergessenFürDemokratiee.V.“). Το βραβείο απονέμεται σε προγράμματα νέων που έχουν ως αντικείμενο την ενεργή ενασχόληση με το παρελθόν και / ή προάγουν την ανάπτυξη της ζωντανής δημοκρατίας. Η απονομή του βραβείου που επιδοτείται με  1.500 ευρώ θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα „Τοπογραφία του τρόμου“ στο Βερολίνο. Το βραβείο θα απονείμει ο πρόεδρος της κεντρικής υπηρεσίας πολιτικής παιδείας, ThomasKrüger.

Αυτή τη χρονιά θα βραβευθούν μαθητές, οι οποίοι, ακόμα και στην περίοδο της κρίσης των σχέσεων,  βοήθησαν την κατανόηση μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων και ασχολήθηκαν από κοινού με την περίοδο της γερμανικής κατοχής κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών με την παρουσία της από το 1896 εντάσσεται μεταξύ των παλαιοτέρων γερμανικών σχολείων του εξωτερικού. Σήμερα, είναι ένα ιδιωτικό σχολείο το οποίο υποστηρίζεται από τη Γερμανία με εκπαιδευτικό προσωπικό κι οικονομικές επιχορηγήσεις. Καθήκον της είναι η μετάδοση γνώσης της γερμανικής και της ελληνικής γλώσσας και των ελληνικών και γερμανικών μορφωτικών αξιών. Είναι συνάμα σχολείο και τόπος συνάντησης Ελλήνων και Γερμανών, Αυστριακών κι Ελβετών που ζουν στην Αθήνα, καθώς κι όλων όσοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γερμανική γλώσσα και το γερμανικό πολιτισμό. Προσφέρει στους απόφοιτούς της γερμανικό και ελληνικό απολυτήριο Μ.Ε., που τους καθιστούν δυνατή την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με τις υψηλές απαιτήσεις της, η ΓΣΑ επιθυμεί να θέσει ποιοτικά πρότυπα. Για το σκοπό αυτό, όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στη σχολική ζωή έχουν συμφωνήσει να εργαστούν για την πραγματοποίηση  βασικών αρχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ