Η «Ημέρα προσευχής υπέρ της Ορθοδόξου Νεότητος εν Ιταλία και Μελίτη» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία, με τη συμμετοχή πολλών νέων, μαθητών και φοιτητών, από τη Βενετία και την ευρύτερη περιοχή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου.

Παρόντες, μεταξύ των εκατοντάδων Ορθοδόξων, κάθε εθνικότητας, από ολόκληρη την περιοχή του Βένετο, οι οποίοι, όπως κάθε χρόνο, κατέκλισαν την ιστορική εκκλησία, ήταν η Πρόξενος της Ελλάδος κ. Ειρήνη Ρήγα, ο Άρχων Ακτουάριος της Μ.Χ.Ε., Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας και Πρόεδρος της Κοινότητος των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας κ. Νικόλαος Μπάρκας.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Γεννάδιος, συνδέοντας αρμονικά το παρελθόν με το μέλλον της Ορθοδοξίας στην Ιταλία και τη Μάλτα, τέλεσε ειδική Δέηση υπέρ της Ορθοδόξου Νεότητος εν Ιταλία και Μελίτη, καθώς και το Μνημόσυνο των υπέρ της Ορθοδόξου ημών πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων εν αυτή, των αειμνήστων Κτητόρων, Δωρητών, Ευεργετών, Μελών και Ενοριτών της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και της ιστορικής Ελληνικής Κοινότητος. Ακολούθησε η λιτάνευση, πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού, των ιερών Εικόνων, τις οποίες έφεραν οι Ορθόδοξοι μαθητές της Ενορίας και των θαυματουργών ιερών Λειψάνων, τα οποία φυλάσσονται από αιώνες στην ιστορική εκκλησία, όπως η δεξιά χειρ του Μεγάλου Βασιλείου και αποτμήματα των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιφόρου, αποστόλου Βαρθολομαίου, Θεοδώρου του Τήρωνος κ.λ.π., καθώς και η ανάγνωση του Συνοδικού της Ορθοδοξίας από τον Σεβ. Ποιμενάρχη.

Τον βυζαντινό χορό του Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος αποτελείται από νέους διαφόρων εθνικοτήτων, σπουδαστές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στη Βενετία, διηύθυνε ο πανοσιολογ. Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Καβαρνός, γνωστός διδάσκαλος και γνώστης της ψαλτικής τέχνης, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα συναντήθηκε με τους σπουδαστές, δίνοντάς τους πολύτιμες συμβουλές σχετικά με την βυζαντινή μουσική παράδοση.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η ιστορική Κοινότητα των Ορθοδόξων Ελλήνων, η οποία από αιώνες εορτάζει ιδιαίτερα την ημέρα αυτή, παρέθεσε δεξίωση προς όλους τους Ορθοδόξους.

Σχετικό βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=jXcOhV6Tmo0&feature=youtu.be

Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης, του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Για το Γραφείο Τύπου

Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Ευάγγελος Υφαντίδης

Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ