Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 29η Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), που διεξήχθη την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Ο κ. Γεροντόπουλος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: “Η Ελλάδα συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ενεργά στη συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου και θα συνεχίσει να το κάνει με την ίδια αποτελεσματικότητα. Υπήρξε, εξάλλου, από τους πρωτεργάτες και τους βασικούς υποστηρικτές της συγκεκριμένης προσπάθειας”.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε συζητήσεις, στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΣΕΠ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας κ.Έντουαρντ Ναλμπαντιάν και με τον ελληνικής καταγωγής Αντιπρόεδρο του Αρμενικού Κοινοβουλίου κ.Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ.

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Ναλμπαντιάν ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό, διότι, ως Ευρωβουλευτής παλαιότερα, ήταν από τους πρωτεργάτες της αναγνώρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της γενοκτονίας των Αρμενίων. Από την πλευρά του, ο κ. Γεροντόπουλος, αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών σε διμερές επίπεδο αλλά και μέσα από τον ΟΣΕΠ και τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Αρμενίας, όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Στη συνάντηση με τον ελληνικής καταγωγής Αντιπρόεδρο του Αρμενικού Κοινοβουλίου κ.Σαρμαζάνοφ, ο κ. Υφυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι αρωγός στην προσπάθεια της Αρμενίας να πλησιάσει περισσότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμα, τόνισε ότι οι δυο λαοί υποστηρίζουν διαχρονικά ο ένας τον άλλον, γιατί τους συνδέουν πολλά και ότι θα πρέπει η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και να γίνει ακόμα στενότερη σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε, επίσης, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο Brusov, όπου παρακολουθούν μαθήματα 110 Αρμένιοι φοιτητές. Συναντήθηκε με την Πρύτανη, τους καθηγητές και συζήτησε για αρκετή ώρα με τους φοιτητές του τμήματος.

Τέλος, είχε συνάντηση στην ελληνική Πρεσβεία με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Αρμενίας, με το οποίο συζήτησε σειρά θεμάτων ομογενειακού ενδιαφέροντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ