Η επίσημη Δοξολογία  για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου έλαβε χώρα στο Μόναχο, στον ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τη γνωστή ιστορική Σαλβάτορκιρχε.

Τη Θεία Λειτουργία και Δοξολογία τέλεσε ο προιστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η Γενική Πρόξενος κ. Σοφία Γραμματά. Μετά την κατάθεση στεφάνου από την κ. Γραμματά στα Προπύλαια ακολούθησε δεξίωση του Γενικού Προξενείου στην Antikensammlung. Μετά τον χαιρετισμό της κ. Γενικής Προξένου τον λόγο έλαβαν η εκπρόσωπος της Βαυαρικής Κυβερνήσεως, Βαυαρή Υπουργός κ.  κ. Εμιλία Μίλλερ και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Μονάχου, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννακάκος.  Στη Δεξίωση παρέστησαν από μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μηνάς, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Βήχος και ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης.

Στη δεξίωση παρέστησαν επίσης μεταξύ των άλλων και οι Γενικοί Πρόξενοι Τουρκίας και Σερβίας, και πρόεδροι και μέλη των ελληνικών και ελληνοβαυαρικών Οργανισμών και Συλλόγων Μονάχου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας

Απόστολος Μαλαμούσης

Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Στη 1η φωτογραφία: (από αριστερά) ο Διευθυντής του Μουσείου, η Υπουργός κ. Εμιλία Μίλλερ, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, η Γενική Πρόξενος κ. Σοφία Γραμματά, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννακάκος, ο Πρεσβύτρος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης και ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Βήχος.

Στη 2η φωτογραφία:  ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, η Γενική Πρόξενος κ. Σοφία Γραμματά και ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος κ. Καντίρ Ερις.

Στη 3η φωτογραφία: ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος κ. Καντίρ Ερις.

 

(Φωτογραφίες Φωτο-Γρηγόρης)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ