evaggeliki1Η Γ΄ Τάξη Γυμνασίου του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου των Αθηνών «Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης», βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Λονδίνο για εκπαιδευτική επίσκεψη. Της 70-μελούς περίπου ομάδας μαθητών, μαθητριών και καθηγητών ηγείται ο Θεολόγος Καθηγητής Δρ. Γεώργιος Καπετανάκης.

Μέσα στο πλαίσιο των επισκέψεων σε διάφορα αξιοθέατα της μεγαλούπολης του Λονδίνου, σε μουσεία, και άλλους χώρους εθνικοπατριωτικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν το Βρετανικό Μουσείο, όπου θαύμασαν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Tην Τετάρτη 2α Απριλίου τ.έ., τελευταία ημέρα της εκδρομής, επισκέφθηκαν στο ΒΔ Λονδίνο τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής, όπου έγιναν δεκτοί και ξεναγήθηκαν από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, και από τις ευγενικές Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών και Δεσποινίδων «Αγία Αγάθη»!

Ο π. Αναστάσιος καλωσόρισε με θερμά λόγια την πολυπληθή ομάδα των έφηβων εκδρομέων, τους προσέφερε δώρα (βιβλία, ημερολόγια, εικόνες), τους ομίλησε για την ιστορία της τοπικής Κοινότητας και τέλεσε μια σύντομη Δέηση Υπέρ Ταξιδευόντων, όπου ευχήθηκε:

«Ο Θεός, ο Θεός ημών, η αληθινή και ευθεία οδός, ο συνοδεύσας τω θεράποντί σου Ιωσήφ, συνόδευσον, Δέσποτα, και ημάς, εις το ταξίδιον τούτον, και ρύσαι ημάς από πειρατηρίων και πάσης χειμασίας και επιβουλής. Εν ειρήνη και ευρωστία αποκατάστησον ημάς και ευδόκησον τους δούλους σου το ταξίδιον επιτελέσαι κατά τας εντολάς σου, και πλήρεις των βιοτικών και επουρανίων σου αγαθών γενομένους, πάλιν επανελθείν εν υγεία και χαρά εις τους οίκους ημών ευδόκησον. Ότι σου εστιν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα, του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων»!

Στη συνέχεια οι φιλόξενες Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας, με επικεφαλής την Πρόεδρο κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, προσέφεραν στην Κοινοτική Αίθουσα πλούσια κεράσματα σε όλους τους εκδρομείς και τους ευχήθηκαν με εγκαρδιότητα καλή επάνοδο στην Πατρίδα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ