Επίσκεψη στην ΕΝΠΕ του Προέδρου της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών κ. Karl-Heinz Lambertz.

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες, προσκεκλημένος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για επίσημη διήμερη επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών κ. Karl-Heinz Lambertz. Στις 7.30 το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Lambertz συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΝΠΕ με τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, τον Α’ Αντιπρόεδρο και Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και το Μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. H ελληνική αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΕτΠ για όλα τα θέματα που απασχολούν τις ελληνικές Περιφέρειες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο αλλά και τη μεγάλη αποτελεσματικότητά τους στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα γενικότερα θέματα της ευρωπαϊκής κρίσης και του ρόλου της ΕτΠ στη διαμόρφωση της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών κ. Karl-Heinz Lambertz. Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση για τα τεκταινόμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη καθώς και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες στο ξεπέρασμα της κρίσης. Η κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι οικονομική, χρειάζεται αλλαγή πλεύσης με έμφαση στην ανάπτυξη αλλά είναι και κρίση θεσμών. Στην ΕτΠ όπου συμμετέχουμε, πρόσφατα συζητήσαμε και γνωμοδοτήσαμε για όλα αυτά τα θέματα. Τώρα είναι η ώρα των ηγετών της Ευρώπης για τις μεγάλες αποφάσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει η ελπίδα των λαών και όχι απειλή».

Μετά τη συνάντηση ξεναγήθηκε στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής όπου τον ερχόμενο Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική συνεδρίαση της 6ης Διάσκεψης Κορυφής των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών.

Σήμερα στις 10.00 το πρωί ο κ. Lambertz επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας Αττικής, όπου παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού και Αντιπεριφερειαρχών ενημερώθηκε για τη λειτουργία και το έργο της Περιφέρειας.

Στις 11.00 έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι ο κ. Lambertz επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Αθήνας και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών ολοκληρώθηκε με ξενάγησή του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ