Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Στοργή στο λαό».

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (14-23 Μαρτίου 2014) κάνει το ντοκιμαντέρ «Στοργή στο λαό», με θέμα τη λογοκρισία στον κινηματογράφο την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), βασισμένο στο άγνωστο μέχρι τώρα αρχείο της χούντας.

Πρόκειται για εσωτερική παραγωγή του Τηλεοπτικού Σταθμού «Βουλή- Τηλεόραση», σε σκηνοθεσία του κ. Βασίλη Δούβλη, διάρκειας ενενήντα ενός λεπτών (91’).

Περιλαμβάνει αποσπάσματα, για πρώτη φορά συγκεντρωμένα, από ελληνικές και ξένες ταινίες, που λογοκρίθηκαν ή απαγορεύθηκαν στα χρόνια της δικτατορίας, επίκαιρα της εποχής, συνεντεύξεις σκηνοθετών, καθώς και  απόρρητα έγγραφα που έρχονται  για πρώτη φορά στο φως.

 

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί  στη Θεσσαλονίκη, στις κινηματογραφικές αίθουσες «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» την Πέμπτη 20 Μαρτίου (20:30μ.μ.)  και «ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ» το Σάββατο 22 Μαρτίου (18:00μ.μ.). Η προβολή του ντοκιμαντέρ στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ, την Πέμπτη 20 Μαρτίου(20:30μ.μ.), θα γίνει παράλληλα, σε ταυτόχρονη μετάδοση σε τέσσερις ελληνικές πόλεις (Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Πάτρα, Ξάνθη), καθώς και στη Λευκωσία.

Στην Αθήνα η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα γίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ CINEDOC την  Τετάρτη 2 Απριλίου στις 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Κυριακή 6 Απριλίου το απόγευμα στον Κινηματογράφο Δαναό.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ