Tourismus-Messe

Σημαντικό ενδιαφέρον από τους Ρώσους για τουρισμό στο Ν. Λάρισας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας στην τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Ο στόχος ήταν η τουριστική προώθηση τόσο των παραλίων του νομού όσο και των ορεινών όγκων της περιοχής. Το έντυπο υλικό -στη ρωσική γλώσσα- που διένειμε η Νομαρχία Λάρισας στους Ρώσους επισκέπτες της έκθεσης, έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο.

Τουριστικοί παράγοντες αλλά και απλοί πολίτες, μελλοντικοί τουρίστες στην περιοχή μας, έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον για της προτάσεις της Νομαρχίας Λάρισας

Αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα από την Νομαρχία Λάρισας στην άρτια εκπροσώπηση του νομού μας στην έκθεση της Πετρούπολης, καθώς η αγορά της Ρωσίας αποτελεί μία δυναμική κι αναπτυσσόμενη αγορά από την οποία επιχειρούμε να προσελκύσουμε μακροπρόθεσμα μεγάλο αριθμό τουριστών.

Μάλιστα, κάθε χρόνο ένας υπολογίσιμος – και συνεχώς αυξανόμενος – αριθμός τουριστών που φτάνει στην Ελλάδα προέρχεται πλέον από τη Ρωσίας και πρόθεση της Νομαρχίας είναι να καταστήσει ευρύτερα γνωστό τον νομό μας για να επωφεληθεί του ρεύματος αυτού.

Ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός ήρθε σε επαφή με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Πετρούπολη Αντωνία Κατζούρου, αλλά και τον Γενικό Διευθυντή του αντίστοιχου Ε.Ο.Τ. της Ρωσσίας Παύλο Μούρμα, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την Ελασσόνα.

Μαζί τους αντάλλαξε απόψεις για την προώθηση γενικότερα του τουρισμού του νομού μας και ιδιαίτερα μίας εναλλακτικής μορφής τουρισμού, του θρησκευτικού τουρισμού, αφού η περιοχή μας αφθονεί σε σημαντικά θρησκευτικά μνημεία.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Κατσαρός, “η αξιοποίηση των θρησκευτικών μνημείων και η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού προβάλουν σήμερα ως εναλλακτική λύση για κάθε άνθρωπο που θέλει να ξεφύγει από την ασφυκτική και γεμάτη άγχος ζωή των μεγαλουπόλεων. Ο Νομός Λάρισας, με πλούσια ιστορία είναι γεμάτος από μεγάλο αριθμό επισκέψιμων χριστιανικών μνημείων. Εδώ στη Λάρισα και στα χωριά της θα έχει τη δυνατότητα ο επισκέπτης να γνωρίσει την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία του τόπου.

Συγχρόνως όμως θα του δοθεί η ευκαιρία να απολαύσει τόπους ιδανικούς για τους λάτρεις της φύσης: τον μεγαλοπρεπή Όλύμπο, τον κατάφυτο Κίσσαβο και τα γραφικά παράλια”.

Την ευθύνη για τη διοργάνωση της έκθεσης είχε η υπεύθυνη του τμήματος Τουρισμού της Ν.Α. Λάρισας Μερόπη Φαργκάνη.

Συνεχίζοντας πάντως τις προσπάθειές της για την τουριστική προώθηση του νομού, η Νομαρχάι Λάρισας θα συμμετάσχει και στην τουριστική έκθεση στο Πόζναν της Πολωνίας από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου αναμένοντας να αποκομίσει ανάλογα οφέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ