Το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας βραβεύει η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε πρόσφατα το χορευτικό του συγκρότημα με τη συμμετοχή του σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στο Agrigento της Σικελίας.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 12 μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Λύκειο Ελληνίδων θα βραβευτεί διότι απέσπασε στο φεστιβάλ το βραβείο καλύτερης σκηνικής παρουσίασης – χορογραφίας, δικαιώνοντας επάξια τον χαρακτηρισμό ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς πολιτισμού της περιοχής μας.

Επίσης, απέσπασε το 1ο βραβείο παραδοσιακής ενδυμασίας και το 2ο βραβείο χορού και επικράτησε ανάμεσα σε συγκροτήματα που απαρτίζονταν από επαγγελματίες χορευτές, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα βραβεία ανάμεσα σε 17 χώρες.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ο δάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης , όντας και εμψυχωτής της ομάδας, με την πολυετή του πείρα στο χώρο, παρουσίασε ένα πρόγραμμα που χαρακτηριζόταν από έντονο δυναμισμό και γρήγορες εναλλαγές ρυθμών και χορών.

Ανέδειξε παράλληλα, τις επιβλητικές φορεσιές του Λυκείου και τα πλούσια κοσμήματα, παρουσιάζοντας ένα θέαμα υψηλής αισθητικής, το οποίο συγκίνησε και ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό όσο και τους διοργανωτές και κριτές του φεστιβάλ κερδίζοντας τους από την πρώτη στιγμή.

Όλοι οι χορευτές με το πάθος, το δυναμισμό και τον ενθουσιασμό τους, καθώς και οι δεξιοτέχνες μουσικοί, κατόρθωσαν να επιβληθούν για άλλη μια φορά και εκπροσώπησαν τη χώρα μας, σε μία δύσκολη γι΄αυτήν συγκυρία, προβάλλοντας επάξια την παράδοση και τον πολιτισμό της.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο λόφο του αρχαίου ελληνικού Ναού της Ομονοίας, όπου οι Ιταλοί έστησαν μία εντυπωσιακή φιέστα, η οποία μετατράπηκε σε έναν πραγματικό θρίαμβο για την Ελλάδα, υπό τις επευφημίες χιλιάδων θεατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ