Με σημείο έναρξης τις δραστηριότητες του Υφυπουργού κου Φούχτελ και του κου Γενικού Προξένου, Χέλσερ-Όμπερμαϊερ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων της Βάδην Βυρτεμβέργης, Ρότζερ Κέλλε, συνέλαβε την πρωτοβουλία, όπως αναφέρεται από το Γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης,  στο πλαίσιο της 3ης Συνάντησης στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστη και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, για μια διαδημοτική ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των Γερμανών και Ελλήνων δημάρχων ή ειδικών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο στόχος είναι, η συναδερφική ισότιμη ανταλλαγή ως προς συγκεκριμένες δράσεις για την επίλυση προβλημάτων και η παροχή σχετικής υποστήριξης. Αυτό αφορά σχεδόν όλα τα θεματικά πεδία, όπως
– διοικητική οργάνωση και δημοσιονομικά
– απορρίμματα
– νερό/λύματα
– τουρισμός
– εκπαίδευση και ανταλλαγή νέων
– γεωργία
– ανανεώσιμες ενέργειες
– κ.ά.
Περίπου 100 άτομα απ’ όλη την Γερμανία δήλωσαν πρόθυμα, να συνεργαστούν εθελοντικά. Μετά από την επικοινωνία και τη δημιορυγία  μιας σχέσης εμπιστοσύνης, σχεδιάζονται συναντήσεις σε τακτά διαστήματα, με τη συμμετοχή ειδικών της οικονομίας και της επιστήμης, για μελέτη και εφαρμογή λύσεων.

Ως γραφεία διαμεσολάβησης και οργάνωσης λειτουργούν το γραφείο της DGV με τον κο Χρήστο Λαζαρίδη και την κα Μαρία Βασιλειάδου στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο κος Ρολφ Γκάινερτ από την Ένωση Δήμων της Βάδην-Βυρτεμβέργης, στη Στουτγάρδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ