Με μεγάλη χαρά η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα ανακοι- νώνει την υποστήριξή της στο εφετινό Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού.
Το Σύνολο «Leondari Ensemble» θα παρουσιάσει για τέταρτη φορά στο διάστημα μεταξύ 4 και 10 Αυγούστου 2014 έξι συναυλίες στα νησιά του Σαρωνικού, Σπέτσες, Ύδρα, Πόρο καθώς και στο Γαλατά. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου 2014 στις Σπέτσες και ειδικότερα στο ιστορικό ξενοδοχείο «Grand Hotel Poseidonion», που εφέτος γιορτάζει την 100ή επέτειο από την ίδρυσή του. Διεθνείς ερμηνευτές θα παρουσιάσουν έργα των J. S. Bach, Johannes Brahms, Arnold Schoenberg και Ιάννη Ξενάκη. Η διαφορετική προέλευση των ερμηνευτών και των θεατών, κι επομένως οι διαφορετικές καταβολές και επιρροές τους από τη μουσική, υπόσχονται μοναδικές συναυλίες.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι, όπως κάθε χρόνο, να συμβάλλει μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων στην ανάπτυξη και ανέλιξη της περιοχής, αλλά και να καταστήσει τις συναυλίες προσιτές σε ένα ευρύτερο κοινό.
Μεταξύ των διεθνών ερμηνευτών είναι οι: Benjamin Bowman, Bogdan Bozovic,Steven Dann, Ja- mes Barralet, Rebekka Markowski, Caspar Frantz, Γιάννης Αγρανιώτης, Francis Kefford, Αλέξαν- δρος Γιοβάνος. Ως επισκέπτες μουσικοί θα συμμετάσχουν ο βιολονίστας Manuel Hofer, ο τσελί- στας David Eggert και η βιολονίστρια Young Yoon, όλοι τους ενεργοί σολίστες και μέλη του τρίο «Grisart» από το Βερολίνο.
Οι εκδηλώσεις του εφετινού Φεστιβάλ είναι οι ακόλουθες:
Δευτέρα, 04/08/2014: Grand Hotel Poseidonion, Σπέτσες, 9 μ.μ. Τρίτη, 05/08/2014: Αμφιθέατρο Συγγρού, Πόρος, 9 μ.μ. Πέμπτη, 07/08/2014: Ξενοδχοείο Bratsera, Ύδρα, 9 μ.μ. Παρασκευή, 08/08/2014: Αμφιθέατρο Συγγρού, Πόρος, 9 μ.μ. Σάββατο, 09/08/2014: Ξενοδοχείο Bratsera, Ύδρα, 9 μ.μ. Κυριακή, 10.08.2014 Λύκειο Γαλατά, 9 μ.μ.
Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στο πρόγραμμα που επισυνάπτεται. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα www.saronicfestival.com

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου
Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής
Δημοκρατίας της Γερμανίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ