Από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Βαυαρίας που υπογράφεται από  τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Κρίκη στάλθηκε η παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αρβανιτόπουλο, με κοινοποίηση σε φορείς του Ελληνισμού. Η επιστολή έχει ως εξής:

“Θέμα: Κενά εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία στην Γερμανία.

Aξιότιμε  κύριε Υπουργέ,

Σας ζητάμε να μας ενημερώσετε τις επόμενες ημέρες, πως θα καλυφθούν τα τεράστια κενά εκπαιδευτικών, σε όλες τις θέσεις και ειδικότητες, σε όλες τις βαθμίδες και όλα τα κρατίδια στην Γερμανία.

Με τις περικοπές στα επιμίσθια των εκπαιδευτικών, όπως καιτην απόφαση να μην επιτρέπεται η ανανέωση των συμβολαίων, στους συμβασιούχους ομογενείς δημιουργείται ένα τεράστιο κενό για την ομαλή έναρξη των σχολείων στην Γερμανία, σε όλες τις βαθμίδες.

Από το γραφείο σας κύριε Υπουργέ ,μας δηλώνουν ότι πρόθεσή σας και προταιρεότητά σας είναι να ξεκινήσει τουλάχιστον αυτή η σχολική χρονιά, ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, τις καλές σας προθέσεις να τις ακολουθήσουν και οι ανάλογες αποφάσεις και δεσμεύσεις απέναντι στα Ελληνόπουλα της Γερμανίας που επιμένουν η γλώσσα τους να είναι Ελληνική! Στην  προηγούμενη επιστολή (22.06.2012) και κάλεσμα, να έρθετε στο Μόναχο και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή πρόταση, για το μέλλον των ελληνικών σχολείων στην Γερμανία, δεν πήραμε μέχρι σήμερα, απάντησή σας.

Ελπίζουμε  στη σημερινή επιστολή μας να μας απαντήσετε, μιας και αφορά την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς (2012/2013) που σε λίγες μέρες ξεκινάει, για την ακρίβεια το μέλλον των παιδιών μας!

Για την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Πρόεδρος

Κρίκης Αθανάσιος”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ